20/10/2026
Περιφερειακά

Όχι Μουτζούρη στη Κυβέρνηση

Μουτζουρης

Την Τετάρτη 08 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετείχε σε Διυπουργική σύσκεψη στην Αθήνα, στην οποία μετείχαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης,  Εσωτερικών  Τ. Θεοδωρικάκος και οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Στεφανής και παρά τω Πρωθυπουργώ Α.Σκέρτσος. Η Κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να δημιουργήσει από μια νέα κλειστή δομή στη Λέσβο, Χίο, Σάμο.

Ο Περιφερειάρχης  ενημερώνει τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράστηκαν στις πρόσφατες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι βιώνουν πέντε χρόνια τώρα τις αρνητικές συνέπειες  της μεταναστευτικής κρίσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της. ΆΜΕΣΗ  ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ των νησιών, ΚΑΜΙΑ νέα δομή στα νησιά μας, ΈΛΕΓΧΟΣ των ΜΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ φύλαξη των συνόρων, ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΙΣ των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου.

Αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια σύσκεψη φορέων υπό τον Περιφερειάρχη με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Βόρειο Αιγαίο: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ζητούν λύσεις για τις φοιτητικές εστίες

Μουτζούρης για τα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Βαθιά οδύνη και οργή» για τους 12 νεκρούς

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»

«Νέα Δυναμική»: Να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η γραμμή των νησιών με τον Βόλο