28/11/2025
Σαμιακά

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου Σάμου

Επ’ευκαιρία της εορτής του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου ο τρίκλιτος ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός του Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου.

Ο χρονολογούμενος από το 1864 ναός ανεγέρθηκε επί των ημερών του Ηγεμόνος Μιλτιάδου Αριστάρχου και κοσμεί το πιο ορεινό χωριό της Σάμου που βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 630 μ. στους κατάφυτους νοτιοδυτικούς πρόποδες του όρους Καρβούνης.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου,παραμονή της εορτής του Αγίου,θα ψαλεί στις 6:30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου,Δευτέρα 26 Οκτωβρίου,θα ψαλεί στις 7:30 π.μ. ο Όρθρος και κατόπιν θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.Θα επακολουθήσει το Ύψωμα της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και θα διανεμηθεί στους πιστούς η πατροπαράδοτη “γιορτή”(κισκέκι).

Related posts

Υποστηρικτικό πρόγραμμα για γυναίκες με καρκίνο μαστού από τον Ιανουάριο

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου 2025 στη Σάμο

Παρουσίαση του «Ούντο» της Έλενας Χουσνή στο Μαλαγάρι με συνδιοργανωτή τον «ΕυΠο»

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου