31.1 C
Σάμος
30/07/2025
Σαμιακά

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου

Περιγραφή εικόνας

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου (Κάτω Αρβανιτών) Σάμου, που θεμελιώθηκε το 1839, πανηγυρίζει το διήμερο 9 – 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 7 μ.μ., παραμονή της εορτής, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Παρασκευή 10 Μαΐου, ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, θα τελεστεί ο Όρθρος στις 7:30 π.μ. και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση και το Ύψωμα της εφέστιας εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό.

Μετά την ολοκλήρωση των λατρευτικών εκδηλώσεων, θα προσφερθεί στους πιστούς το παραδοσιακό ‘κισκέκι’. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7 μ.μ. θα ψαλεί η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Related posts

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin

Οργή αγροτών στη Σάμο: Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν τους αμπελώνες, η Πολιτεία απούσα

admin

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin