13/09/2026
Δήμος

Παράταση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης

κεντρο κοινότητας δημου
Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοΐου παρατείνεται για ένα μήνα η ισχύς των αιτήσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες:  

i) Θα έπρεπε να επανυποβληθούν μέσα στον Απρίλιο και 

ii) Έπρεπε να επανυποβληθούν το Μάρτιο κι έλαβαν παράταση τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί εντός του Απριλίου αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης. 

Οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους για ένα μήνα.

Συνεπώς, η ανάγκη προσέλευσης των ωφελουμένων περιορίζεται στις περιπτώσεις υποβολής νέας αίτησης (και όχι επανυποβολής μετά την πάροδο του εξαμήνου), όταν δεν είναι δυνατή η υποβολή της με κωδικούς Taxis από τους ίδιους.

Για επιπλέον διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 22730.22975 &22730.27661 ή για αποστολή τυχόν αναγκαίων δικαιολογητικών στο e-mail kksamou@yahoo.com.
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Σάμος: Πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης στην Καστανιά

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Παπαθεοφάνους σε Τζεβρένη: «Παντελώς αβάσιμα, αναπόδεικτα και ψευδέστατα» τα περί απαξιωτικών συμπεριφορών

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φλώρα Τζεβρένη από την παράταξη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου – Καταγγέλλει απαξιωτική συμπεριφορά