9.4 C
Σάμος
24/02/2025
Σαμιακά

Πολιτική προστασία Π.Ε Σάμου:Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ για το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την  Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Δευτέρας (06-12-2021) και της Τρίτης (07-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

 

Πιο αναλυτικά:

 

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

α. Τη Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και από το απόγευμα και στη Δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

β. Την Τρίτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

γ. Τα έντονα φαινόμενα πιθανώς να επηρεάσουν πρόσκαιρα την Αττική και τη Νότια Εύβοια τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

 

  1. Νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν τη Δευτέρα, που την Τρίτη βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

 

  Το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί  την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

 

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες,  να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους, και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις  όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

 

 

 

 

                                                           Ο  Προϊστάμενος  του Τμήματος Πολιτικής

                                                                        Προστασίας Π.Ε. Σάμου

 

 

 

                                                                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ

 

Related posts

Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας το 2025 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Κάλεσμα σε απεργία για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin

Στάση εργασίας από τους εμπορικούς συλλόγους στη μαύρη επέτειο των Τεμπών

admin