21.7 C
Σάμος
26/10/2024
Σαμιακά

Προβλήματα στο δρομολόγιο του Hellenic HighSpeed λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απριλίου, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Αιγαίο, με ισχυρούς ανέμους και έντονο κυματισμό, προκάλεσαν σημαντικές δυσκολίες στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Hellenic HighSpeed από τον Πειραιά προς Μύκονο, Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, Φούρνους και Σάμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει η επίσημη σελίδα “Λιμήν Βαθέος Σάμου”, τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστησαν αδύνατη την ασφαλή προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Παρά τη επιτυχή προσέγγιση στους Φούρνους, οι θυελλώδεις άνεμοι παρεμπόδισαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Εξαιτίας των παραπάνω δυσχερειών, το πλοίο αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι του και να καταλήξει τελικά στον Εμπορικό Λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, όπου μπόρεσε να αποβιβάσει τους επιβάτες και τα οχήματα με ασφάλεια.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου φρόντισε για τη φιλοξενία των επιβατών στην αίθουσα του Εμπορικού Λιμένα έως την αναχώρησή τους για Ικαρία τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Τρίτης με το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYKONOS.

Επιπλέον, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Hellenic Seaways, ως ένδειξη κατανόησης για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες, ανέλαβε το κόστος του γεύματός τους σε τοπικό εστιατόριο.

Related posts

Ναυάγιο στη Σάμο

admin

Παράταση της αντιπυρικής περιόδου έως τις 15 Νοεμβρίου στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

admin

ΒΑΒΕΛοίνος λευκός και ροζέ: Απόλαυση σε ημίξηρο σαμιώτικο φόντο

admin

Η Σάμος σε κρίση λόγω κλεισίματος του Αεροδρομίου και καθυστέρηση ανακοίνωσης των δρομολογίων πλοίων

admin

Μεταφορά 200 μεταναστών από Ρόδο στη Σάμο, αντί για Χίο

admin

Με μεγάλη συμμετοχή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε η δίκη του εκπαιδευτικού που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

admin

Ο Δήμος Περιστερίου τιμά τον Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη

admin

Νέα Απεργία της ΠΝΟ στις 24 και 25 Οκτωβρίου

admin