22.8 C
Σάμος
05/07/2025
Δήμος

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» “O Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα μόνο 3 έργα”

Banner Samos24

Η παράταξη αναφέρει ότι από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού συνδέσμων Δήμων και Νομικών Προσώπων ΟΤΑ Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»  είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) της κυβέρνησης της ΝΔ που αντικατέστησε το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το Δήμο Ανατολικής Σάμου, με  βάση τα πληθυσμιακά του χαρακτηριστικά και τα κριτήρια κατανομής που καθόρισε το ΥΠΕΣ, έπρεπε να τύχουν χρηματοδότησης και ένταξης έργα ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία από το https://eyde.ypes.gr/tritsis/projects/region/voreiou-aigaiou/municipality/anatolikis-samou   τα ενταγμένα έργα του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι:

    1.      «Ο πολιτισμός του σήμερα στην ιστορία του χθες – τρισδιάστατη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης» προϋπολογισμού   165.192.00 €

    2.      «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου» προϋπολογισμού 4.983.939,13 €

    3.      «Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου προϋπολογισμού 1.754.016,77 €

Από τα παραπάνω δεδομένα,  ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενταγμένα  μόνο 3 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 6,9 εκατομμύρια €  όταν θα έπρεπε στα 3 χρόνια που πέρασαν να έχει εντάξει έργα τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων € (το ποσοστό ένταξης που έχει πετύχει  είναι μόνο 31,4%).

 Το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στην ουσία έχει τελειώσει χρηματοδοτικά και σε λίγους μήνες εκπνέει και η θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ και επομένως δεν θα έχουμε νέες εντάξεις έργων για το Δήμο και το νησί μας.

Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν από τη Δημοτική Αρχή “που οφείλεται το μικρό ποσοστό ένταξης έργων στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει αναδείξει το θέμα και δεν έχει καταλογίσει τις ευθύνες που αναλογούν στην ίδια, αλλά κυρίως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού κ. Πέτσα.

Related posts

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: «Ανεπαρκής η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο»

admin

«Απογοητευτική» η εικόνα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, λέει η ΑΝΑ.Σ.Α

admin

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin