29.4 C
Σάμος
01/07/2025
Δήμος

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

Banner Samos24

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Δήμου Δυτικής Σάμου στον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου και έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση στη βορειοδυτική Σάμο. Οι υπηρεσίες του Δήμου κινητοποιήθηκαν άμεσα με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και την αποτίμηση ενδεχόμενων ζημιών.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου επικοινώνησε με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρξαν επιπτώσεις σε κτίρια ή τραυματισμοί πολιτών. Παράλληλα, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την απομάκρυνση των κατοίκων από ετοιμόρροπα κτίρια που είχαν πληγεί από προηγούμενες θεομηνίες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Με εντολή του Δημάρχου, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες διεκόπησαν και οι μαθητές παρέμειναν στον προαύλιο χώρο των σχολείων μέχρι τη λήξη του διδακτικού ωραρίου, ως μέτρο πρόληψης. Επιπλέον, μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποίησαν αυτοψία στο κτίριο της Πορφυριάδας, όπου δεν διαπιστώθηκε επιδείνωση των προϋπαρχουσών βλαβών που θα μπορούσε να επηρεάσει τη στατικότητα του κτιρίου.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η επικαιροποίηση των σχεδίων και δράσεων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με στόχο την προστασία του πληθυσμού. Λεπτομερής ενημέρωση θα ακολουθήσει προσεχώς σχετικά με αυτές τις πρωτοβουλίες.

Related posts

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για την άρνηση ίδρυσης τμήματος

admin

Προβληματισμός στη Δυτική Σάμο: Η “Συμμαχία Πολιτών” θίγει ζητήματα ηθικής και αναπτυξιακής απραξίας

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin