31/10/2025
Σαμιακά

Σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Σάμο

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 έως 20:00 στο Αμφιθέατρο του “Μαυρογένειου” ΕΠΑΛ Σάμου (περιοχή Περιβόλια), θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τους μαθητικούς διαγωνισμούς ρομποτικής (WRO Hellas, Aegean Robotics Παν/μίου Αιγαίου, ΕΕΛΛΑΚ) σε τοπικό, αλλά και πανελλήνιο επίπεδο.

Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα με τη βοήθεια των εισηγητών να προγραμματίσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους ρομπότ με Lego WeDo για την κατηγορία του Δημοτικού και EV3 για την κατηγορία Γυμνασίου ειδικά στην πίστα του Διαγωνισμού Πρωτέας. Ακόμη θα παρουσιαστεί ρομπότ με Arduino.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις πληροφορικής για την παρακολούθησή του.

Το σεμινάριο θα παρουσιάσουν οι:

Α) Μπαρέκος Βασίλης, καθηγητής πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Σάμου.

Β) Τάτσης Βασίλης, υπεύθυνος ΚΕΣΥΠ Σάμου.

Γ) Παναγιώτου Αντώνης, δάσκαλος Δ.Σ. Παλαιοκάστρου.

Δ) Χατζής Δημήτριος, Δ/ντης Εργαστηριακού Κέντρου Σάμου.

Related posts

Η Σάμος γιορτάζει την Ένωση με την Ελλάδα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου

admin

Κλείνει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Πυθαγόρειο από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

admin

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου για τις νέες αλλαγές στα εργασιακά

admin

Εκλογές Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου Σάμου από 8 έως 19 Νοεμβρίου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι περιοχές

admin

Ξεκινά τη Δευτέρα το γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος: «Η ελπίδα μας αναπτερώνεται για την αποκατάσταση των Ιερών Ναών»

admin

Ολυμπιακός: Μεγάλη δωρεά για την αποκατάσταση του κτηρίου Μώραλη στη Σάμο

admin

Νεκρή μεσογειακή φώκια εντοπίστηκε νότια της Σάμου

admin

Ανοιχτή επιστολή του Τ.Ε.Ε. Σάμου προς τον Πρωθυπουργό: «Στον επόμενο, μεσαίας ή μεγάλης έντασης σεισμό στη Σάμο θα γίνει μακελειό»

admin