14/09/2025
Σαμιακά

Σε κινητοποιήσεις οι φυσικοθεραπευτές

Σε κινητοποιήσεις οι φυσικοθεραπευτές με αίτημα την απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων Γαβρόγλου.


Οι φυσικοθεραπευτές συγκεκριμένα ζητούν:


Α. Κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την ένταξη στις σχολές επιστημών υγείας μη συγγενών επιστημονικών κλάδων (Δηλαδή των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις επιστήμες υγείας).
Β. ΟΧΙ στην εξίσωση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης -ΚΕΜΕ (κολλέγια), με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με την προτεινόμενη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που σημαίνει κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Μια ρύθμιση η οποία ξεκάθαρα εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου της Παιδείας.

Οι διατάξεις περί αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας δεν μπορεί να εφαρμόζονται επί των νομοθετικώς ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας, όπως αυτό του φυσικοθεραπευτή.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις της συνέλευσης όλων των εκπροσώπων των φυσικοθεραπευτών της χώρας, περιλαμβάνουν:

  1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Βουλή, την ημέρα συζήτησης στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, αν κατατεθεί όπως έχει δημοσιοποιηθεί το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου.
  2. Κλείσιμο των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας, απεργία στον δημόσιο τομέα και κλείσιμο των σχολών την ίδια μέρα.
  3. Κατάθεση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων σε όλη τη χώρα.
  4. Ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών ομάδων σε κάθε Νομό και έκδοση δελτίων τύπου κατά των διατάξεων.
  5. Ο Π.Σ.Φ θα προβεί στην άσκηση ένδικων μέσων με προσφυγή στο ΣΤΕ επί του μηχανογραφικού, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πατρών με ότι αυτό συνεπάγεται με τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να βασίζεται σε σκοπιμότητες και να εφαρμόζεται παρεμπιπτόντως, με γνώμονα την ικανοποίηση τοπικιστικών, ακαδημαϊκών ή άλλων επιδιώξεων ή την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν δέχεται σε ακρόαση τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, γεγονός λυπηρό για την Δημοκρατικές αξίες αυτού του τόπου.

 

Related posts

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin