29.9 C
Σάμος
07/07/2024
Πολιτικά

Συνάντηση Βουλευτή Νομού Σάμου με τον Υπουργό Υγείας

Ο βουλευτής του νομού Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, πραγματοποιήσε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ανακοίνωση του, ο βουλευτής ανέφερε τα εξής:

“Σήμερα συναντήθηκα με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Συζητήσαμε για τα θέματα Υγείας του Νομού μας, τα οποία ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά.

Σχετικά με την εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Σάμου, ο Υπουργός αποφάσισε και έδωσε εντολή να γίνει η προμήθεια άμεσα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, παρακάμπτοντας τη διαδικασία του ΕΣΠΑ που είναι χρονοβόρα. Το ίδιο αποφάσισε και για τη δημιουργία Αιμοδυναμικής Μονάδας, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ενταχθεί επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά με τη στελέχωση των Μονάδων Υγείας, ο Υπουργός επισήμανε την απροθυμία των γιατρών να υποβάλουν ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις να αποβαίνουν άγονες. Τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, δηλαδή η επιδότηση πέραν του μισθού με ποσό 2.100€ περίπου, επιπλέον των άλλων παροχών, πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό, κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης, για την διαχρονική στήριξη του στα προβλήματα του Νομού μας από όλες τις θέσεις που έχει υπηρετήσει. Ειδικότερα, η εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο μας, που αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.”

Related posts

Στη Σάμο η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων

admin

Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για τη συνάντηση φορέων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου: Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

admin

Θερμή χειραψία Μουτζούρη – Σαμαρά- Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον πρώην Πρωθυπουργό

admin

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου προς Παπαθεοφάνους – Ήρθε η ώρα για σοβαρή αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων

admin

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου

admin

Oλοκληρώθηκε το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σάμο

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:«Επί θύραις η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Σάμου, αλλά η κυβέρνηση κάνει διακοπές»

admin