23.3 C
Σάμος
02/06/2025
Πολιτικά

Συνάντηση κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας

Σήμερα Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, υποδέχθηκε ως πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας της Βουλής, την επίσημη αντιπροσωπεία της Ομάδας που απαρτίζεται από τους:

Κυρία Μαριέττα Καραμανλή, πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Renson Hugues, αντιπρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και αντιπρόεδρο της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Chassaigne André, πρόεδρο της πολιτικής ομάδας Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της Ομάδας Φιλίας, τον κ. Houliè Sacha, μέλος της Ομάδας Φιλίας, την κ. Géraldine Bannier, μέλος της Ομάδας Φιλίας και τον κ. Sciberras Tiennot αρμόδιο διοργάνωσης και συντονισμού της επίσκεψης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας της Βουλής, κ. Στεφανάδης δήλωσε:

Συνάντηση των Ομάδων Φίλιας Γαλλίας – Ελλάδας και Ελλάδας – Γαλλίας στην οποία ακούστηκαν πολύ σημαντικά στοιχεία για τη σχέση των δύο χωρών. Μαζί με την πρόεδρο κα Marietta Karamanli
συναποφασίσαμε τη διεξαγωγή μίας ημερίδας με επιστημονικό περιεχόμενο με θέμα την πανδημία και τις επιπτώσεις τόσο στις δύο χώρες όσο στην παγκόσμια κοινότητα.
Μία πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε την πολύ καλή σχέση Ελλάδας – Γαλλίας. Μία σύμπραξη – συμπαράσταση που περιλαμβάνει τον Διαφωτισμό, κρατάει στον χρόνο και θα κρατήσει στο μέλλον.
Ανάμεσα σε πολλά συζητήθηκε ότι τα κεντρικά θέματα στην Ευρώπη που πρέπει να θίξουμε είναι κοινωνικά, γεωπολιτικά, οικονομικά, όπως ακόμα και το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή. Πώς θα μπορέσουν οι λαοί να προσεγγίσουν θέματα που ξεπερνάνε τα εθνικά σύνορα; Μία λύση είναι η ανάπτυξη τόσο τοπικών όσο έξω-συνοριακών λύσεων.

Related posts

Εγκαίνια πλωτού ασθενοφόρου στους Φούρνους

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: Εκλογή Συνέδρων την Κυριακή 1η Ιουνίου ενόψει του 5ου Συνεδρίου

admin

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Σάμου προς Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ.: «Η επικοινωνία δεν είναι ουσία, ούτε οι υποσχέσεις έργο»

admin

ΔΕΕΠ Νομού Σάμου -Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανου Γκίκα

admin

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ απαντά στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ για την επίσκεψη Κουτσούμπα

admin

Απάντηση Βουλευτή Σάμου σε Κουτσούμπα: “Η Σάμος προτεραιότητα με σειρά έργων”

admin

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στη Σάμο

admin

Δ. Κουτσούμπας στο Βαθύ Σάμου: “Ηρωικές οι προσπάθειες των υγειονομικών”

admin

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο της Ικαρίας

admin