28/07/2026
Δήμος

Συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

73423435_388875478656652_2515349641306832896_n

Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κα Ντούνια Μιγιάτοβιτς, μετά από αίτημά της και στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Σάμο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος ΔΣ , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Συζητήθηκαν εκτενώς οι αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού στο νησί της Σάμου και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα του νομού και η κατεπείγουσα ανάγκη να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού του Κ.Υ.Τ. έως την καθολική αποσυμφόρηση και κατάργησή του.

Συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η ανάγκη προστασίας της υγείας, του αισθήματος ασφάλειας, της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των μονίμων κατοίκων ενός ακριτικού νησιού της Ελλάδας και της Ευρώπης, που εν μέσω κλίματος εντάσεως με την γείτονα, καλείται να διαχειριστεί την ύπαρξη σημαντικού αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, διαφορετικής πολιτιστικής προέλευσης, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ακόμη και σκοπιμότητας έλευσης, ήταν τα βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν στην επίτροπο.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: 22 προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, αιτήσεις έως 5 Αυγούστου

Νέος χώρος στάθμευσης στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ

Στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του διοικητή του 649 ΤΕ στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου ανοίγει τις πόρτες του: Ωράριο, τιμές και εγγραφές