21.7 C
Σάμος
15/05/2025
Δήμος

Συνάντηση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου για τον τουρισμό

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου προς τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε χθες 2/6/2020, συνάντηση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου αναφορικά με την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Λύμπέρης, ο αρμόδιος σε θέματα τουρισμού Αντιδήμαρχος κ. Βακάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Λογοθέτης, ο τουριστικός πράκτορας κ. Έλληνας, ο τουριστικός πράκτορας κ. Μπακόπουλος, η κα Κατερίνα Σταύρου μέλος Δ.Σ Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο κ. Μανώλης Ελένης επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Οι πράκτορες ενημέρωσαν την δημοτική αρχή για όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στον τομέα του τουρισμού με φόντο την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τόνισαν ότι ακριβείς προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν για το πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις και οι πτήσεις από το εξωτερικό αφού αναμένονται οδηγίες από τις κυβερνήσεις των κρατών και επέμειναν στο ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά». Επίσης είπαν ότι, διατηρούν καθημερινή επαφή με τους tour operators , διασφαλίζοντάς τους ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών.

Απ΄ την πλευρά του ο Δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε συντομευμένες κινήσεις για την τόνωση της προβολής του νησιού ειδικά στο εξωτερικό ώστε να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Related posts

Αν. Σάμος: Ασφαλές το νερό σε 7 σημεία ελέγχου (Αναλύσεις Μαΐου)

admin

Ανησυχία μετά τη φωτιά στον ΧΥΤΑ – Παρέμβαση της “ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο”

admin

Κινηματογραφικά γυρίσματα στη Σάμο: Η ταινία “Brave New Love” αναζητά βοηθητικούς Ηθοποιούς

admin

Προθεσμία έως 15/6 για άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 8ης Μάϊου 2025

admin

Ανα.Σ.Α. για τη Σάμο : «Ανασφάλεια και Απαξίωση: Το Π.Δ.194/2025  που Απειλεί τις Τοπικές Κοινωνίες»

admin

Επιστολή Δημάρχου Αν. Σάμου στον Υπ. Ενέργειας για το ΠΔ επανακαθορισμού ορίων οικισμών

admin

Επιστολή Δημάρχου Δυτικής Σάμου στον Κεφαλογιάννη: “Να παραμείνει η Βάση Ετοιμότητας στο νησί”

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στο Δήμο Δυτικής Σάμου

admin