26.7 C
Σάμος
09/06/2025
Πολιτιστικά

«Σχετικότητα:Για άσχετους και μη»

Όλες οι αληθινά Μεγάλες Θεωρίες, αφού περάσουν απ’ το στάδιο των εντυπώσεων υπόκεινται σε βασανιστικό έλεγχο- θεωρητικό και πειραματικό. Αφού όμως καθιερωθούν, γίνονται κτήμα της Επιστήμης και της Ανθρωπότητας.

Μάλιστα, ένα ελάχιστο “ποσό” πληροφορίας (και στην καλύτερη περίπτωση γνώσης) διαχέεται στην συντριπτική πλειοψηφία των στοιχειωδώς μορφωμένων ανθρώπων οι οποίοι μάλιστα το θεωρούν τόσο απλό, που απορούν πως δεν το καταλάβαμε νωρίτερα !!!

Με την Θεωρία της Σχετικότητας όμως δεν συμβαίνει αυτό.

Ενώ έχουν περάσει 111 χρόνια από την δημοσίευσή της, ενώ πέρασε ΟΛΟΥΣ τους ελέγχους, ενώ οι προβλέψεις της επαληθεύονται η μία μετά την άλλη, παραμένει εξωτική, παράξενη και -τάχα- για πολύ-πολύ λίγους.
Αυτό το ελάχιστο πακέτο πληροφορίας φιλοδοξεί ο ομιλητής Θεόδωρος Γεροντίδης MSc Μαθηματικός ,να μας κάνει γνωστό, ελπίζοντας στο τέλος να πούμε: “μα είναι πολύ απλό”.

Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018  στις 19:30  στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Σάμου.

 

Related posts

50 χρόνια αγάπης για τη Σάμο: Ο Dr. Werner Transier δωρίζει την ιστορική του συλλογή στο Ιστορικό Αρχείο

admin

Σάμος 2025: Το Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» υπόσχεται ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη, επιστήμη & ιστορία

admin

Ο Χρίστος Λάνδρος παρουσίασε την πολιτιστική κληρονομιά της Σάμου σε μαθητές

admin

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο από τη «Μούσα των Σαμίων»

admin

Στους Σκοπούς της Αγάπης”: Συγκλονιστική παράσταση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου “Ο Καπετάν Λαχανάς”

admin

«Ανοιχτές Πόρτες» στο Μουσείο Οίνου

admin

Ο Μικρός Πρίγκιπας «συνάντησε» μαθητές του ΓΕΛ Καρλοβάσου στη Βιβλιοθήκη Σάμου

admin

ΘΟΣ Σάμου: Δύο έργα του Βασίλη Κατσικονούρη για τα 40 της χρόνια

admin

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» με τον Τάσο Νούσια έρχεται στη Σάμο για δύο παραστάσεις

admin