15/05/2026
Πολιτικά

Σύγκληση της επιτροπής στη Βουλή για τη δημόσια υγεία στα νησιά ζητεί ο Μ. Κόνσολας

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε σήμερα αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όχι για να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για να αναζητηθεί ένα κοινό πεδίο σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου.

Προτείνει να κληθούν:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οι διοικητές των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι Δήμαρχοι των νησιών.

Οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Οι ιατρικοί σύλλογοι και οι τοπικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι τα προβλήματα στις δημόσιας υγείας στα νησιά έχουν επιδεινωθεί, ο δείκτης υποστελέχωσης διευρύνεται και μαζί του διευρύνεται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών των νησιών.

Αναφέρει ότι τα θεσμοθετημένα κίνητρα για να υπηρετούν γιατροί στα νησιά, αποδεδειγμένα, πλέον, είναι αναποτελεσματικά και πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για να υπάρξουν γενναία και ουσιαστικά πλέον μισθολογικά και βαθμολογικά κίνητρα.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναφορά στη Βουλή για τις συνθήκες στο Ειδικό Σχολείο Σάμο

510.000 ευρώ για ανακαίνιση τριών σχολείων σε Καρλόβασι, Ράχες και Εύδηλο

ΚΚΕ Σάμου για το δυστύχημα στο Ηραίο: Ολόκληρο νησί χωρίς Επιθεώρηση Εργασίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Σάμος: Συλλυπητήρια ΔΕΕΠ ΝΔ για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε συμπολίτη μας

«Στην Κομισιόν φέρνει το ζήτημα των εξοντωτικών εφημεριών των εργαζομένων στο ΕΣΥ ο Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή τις καταγγελίες της παιδιάτρου στη Σάμο»

ΠΑΣΟΚ Σάμου: Το Νοσοκομείο στηρίζεται στην υπερεργασία και το φιλότιμο