27/08/2025
Δήμος

Σύσκεψη για συντονισμό των διαδικασιών οριστικής διακοπής λειτουργίας του KYT (Βαθύ)

Περιγραφή εικόνας

Με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη, συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά η Ομάδα Εργασίας για το συντονισμό των διαδικασιών οριστικής διακοπής της λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου και στη Λέρο.

Βασικό αντικείμενο της Ομάδας είναι ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ( Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, ΕΛ.ΑΣ, Ένοπλες Δυνάμεις, Πυροσβεστικό Σώμα,  Διεθνείς Φορείς) με στόχο να γίνει ομαλά και άμεσα το κλείσιμο των υφιστάμενων ΚΥΤ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων κλειστών/ ελεγχόμενων Δομών Σάμου και Λέρου.

Προτεραιότητα δόθηκε στη Σάμο, επειδή τα έργα στη νέα δομή στη θέση Ζερβού, είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στη συζήτηση τέθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους αρμόδιους φορείς όπως λ.χ. η απογραφή εξοπλισμού, η παροχή δικτύων, η καταγραφή αναλωσίμων, ενώ σημαντική για την εξέλιξη των έργων είναι η εμπειρία που υπάρχει από τη νέα δομή στο Μαυροβούνι της Λέσβου και ήδη λειτουργεί επικουρικά.

Εκ μέρους του Δήμου Αν. Σάμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος οι οποίοι με κοινή τοποθέτηση ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση από το Δήμο μας όλου του πληθυσμού μεταναστών-προσφύγων και άμεσο κλείσιμο της ανοιχτής δομής.

 

Related posts

Πρεμιέρα με αγιασμό για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Καρλόβασι

admin

Συνάντηση Παπαθεοφάνους – Πλεύρη: Στο επίκεντρο τα προβλήματα αποχέτευσης , ύδρευσης και έργα λιμανιού

admin

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στον Πλεύρη για σημαντικές χρηματοδοτήσεις

admin

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβασίου για δύο μήνες

admin

ΑΝ.Α.Σ.Α. για τη Σάμο: Ζητά έκτακτη σύγκληση των οργάνων Πολιτικής Προστασίας

admin

Λυμπέρης σε Παπαθεοφάνους: «Με φιέστες δεν ξεγελάτε πλέον κανένα»

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Απαντήσεις σε κριτικές για το μαρτυρικό χωριό Καστανιάς και τα έργα στο Ποτάμι

admin

«Συμμαχία Πολιτών»: Η αναγνώριση της Καστανιάς ως μαρτυρικού χωριού ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή

admin

Δ. Βλασιάδης: Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αποχώρηση από τον συνδυασμό του Πάρη Παπαγεωργίου

admin