30 C
Σάμος
31/07/2025
Πολιτικά

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την μεταβίβαση του οικοπεδικού χώρου του πρώην ΚΥΤ στον Δήμο της Ανατολικής Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο οικονομικών  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαΐου,  υπό τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με την συμμέτοχη του Βουλευτή Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη και του δήμαρχου Ανατολικής Σάμου , Γιώργου Στάντζου  προκειμένου να δοθεί μόνιμη λύση της  μεταβίβασης του οικοπεδικού χώρου του πρώην ΚΥΤ Σάμου στον Δήμο της Ανατολικής Σάμου με σκοπό την αξιοποίηση του από την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός  κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου , το πρωί του Σαββάτου , ο χώρος δεν ανήκει στη Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αλλά ένα κομμάτι αυτού είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών , το όποιο παραχωρήθηκε δωρεάν από  το Ταμείο Εθνικής Άμυνας  (ΤΕΘΑ) το 2005 για την κατασκευή προσωρινού ΚΥΤ στη πόλη της Σάμου.

Ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο λύσεις για το θέμα οι οποίες θα εξεταστούν κατά την  διάρκεια της σύσκεψης στην Αθήνα .

 

Τέλος, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει δεσμευτεί να αναλαμβάνει τη διερεύνηση για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ανωτέρω οικοπέδου στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ΚΥΤ Σάμου και να το παραχωρήσει στον Δήμο Ανατολικής Σάμου μετά και τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας του παλαιού ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου.

Related posts

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας και Βουλευτή Σάμου για το μέλλον του Μαθηματικού Τμήματος Καρλοβάσου

admin

Βουλευτής X.Στεφανάδης: Ερώτηση στη Βουλή για την αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου

admin

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου–Δούρου για την ανεξέλεγκτη παρουσία τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο

admin

Εκδηλώσεις ΤΕ Σάμου ΚΚΕ για το ΔΣΣ σε Κέρκη και Λέκκα

admin

Β. Κικίλιας από Χίο: «Ξεκινά ο τετραετής διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές»

admin

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin