21.1 C
Σάμος
12/05/2025
Σαμιακά

Τέμπη: Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου στην απεργία της Τετάρτης (8/3)

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου εκφράζει  τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι  να δηλώσουμε παρόντες στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν  το ΝΤ Σάμου  της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας και το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί! Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!

Θα γίνουμε η φωνή του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια κόστος.  Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών και  τα τρένα να λειτουργούν χειροκίνητα και να ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ, αντίθετα  με τους  πλειστηριασμούς   φρόντισαν όλοι τους να γίνονται ηλεκτρονικά!!!

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά.   Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ στις ΑΠΕΕΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

 

 Το ΔΣ Συλλόγου

 

Related posts

Νέα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Τηλεϊατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας

admin

Σάμος: Το Νηπιαγωγείο Χώρας διακρίθηκε στο 3ο Φεστιβάλ STEM με θέμα την επιβίωση στον Άρη

admin

Εορτασμός Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου εκ Χώρας Σάμου

admin

Μεγάλη δωρεά εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία για το καταφύγιο ζώων της Δυτικής Σάμου

admin

Mε επιτυχία η πορεία Ειρήνης 7χλμ και o Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Δημ. Μαυρατζιώτης»

admin

Η Seajets δρομολογεί το SUPERSTAR II (κατασκευής 1985) στη Σάμο

admin

Λήξη κατηχητικής περιόδου στην Αγία Ειρήνη Σάμου με πάνω από 200 παιδιά

admin

Μάκο στη Σάμο: Η στιγμή που ψαράς έπιασε τον ταχύτατο καρχαρία και τον απελευθέρωσε

admin

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης (ΕΣΕΔΑ) – Οριστικός Κατάλογος Βάσεων Ετοιμότητας, εκτός η Σάμος

admin