28.9 C
Σάμος
31/07/2025
Δήμος

Τι μισθούς παίρνουν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες

Περιγραφή εικόνας

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη την Επικράτεια θα ζητήσουν τη ψήφο μας, διεκδικώντας μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα προκύψουν από τις κάλπες του ερχόμενου Μάη.

Σύμφωνα με το afrotidioikisi.gr, η αντιμισθία των αιρετών ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις μισθούς της ελεύθερης αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αθήνας αλλά και των 16 ακόμη μεγαλουπόλεων που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000, παίρνει πάνω από 4.000- δηλαδή όσο και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων.

To ποσό των 4.275 ευρώ είναι ο μισθός του δημάρχου Αθηναίων και των άλλων 16 αιρετών που ηγούνται μεγαλουπόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Δηλαδή Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα. Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137,50 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.

Σε πληθυσμιακά μικρότερους δήμους, 20.000 έως 100.000 κατοίκων, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00, του αντιδημάρχου στις 1.710,00 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50 ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540,00 ευρώ.

 

Related posts

ΑΝΑΣΑ: Αίτημα για Έκτακτη Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου για τη Διαχείριση του ΧΥΤΑ.

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 100 Χρόνια από τη γέννηση του Αλέξη Σεβαστάκη στο Καρλόβασι

admin

Σάμος- Έρχεται διήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

admin

Πρόσκληση για Τακτική δια ζώσης συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Ευχαριστίες για το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

admin

Χρηματοδότηση για στατική ενίσχυση Δ.Σ. – Νηπιαγωγείο Βαθέος και Δ.Σ. Πυθαγορείου

admin

42.000€ για δύο συναυλίες στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουμαιίκων, Ιωάννης Καλούσος – «Δεν αξίζει πλέον τον κόπο»

admin

Τρία χρόνια από την τραγωδία: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin