18/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Τι λέει το Λιμενικό για το ”MEHMET BEY”

FB_IMG_1564905118469

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”MEHMET BEY” σημαίας Μάλτας, ότι βρίσκεται αγκυροβολημένο λόγω εργασιών στη θαλάσσια περιοχή Ψιλλής Άμμου Μαρθόκαμπου νοτιοδυτικά ν. Σάμου.

Κατόπιν διενέργειας υποβρύχιου ελέγχου από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ότι μέρος της γάστρας του εν λόγω πλοίου (περίπου στο μέσο του) επικάθεται σε αμμώδη αβαθή.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Αμαλιάπολης Βόλου με προορισμό το λιμένα προς Ισκεντερούν Τουρκίας, επέβαιναν δεκαεπτά (17) μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός και δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Τι λέει το Λιμενικό για το ”MEHMET BEY”

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ από το Λιμενικό Σταθμός Καρλοβασίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MEHMET BEY” ύστερα από διαπίστωση επικαθίζησης μέρους της γάστρας του σε αμμώδη αβαθή και μετέπειτα δήλωσης του Πλοιάρχου για μηχανική βλάβη.

Σε δεύτερο υποβρύχιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από δύτη, το πλοίο αποκολλήθηκε από αμμώδη αβαθή ενώ δεν διαπιστώθηκε ρήγμα ή στρέβλωση, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Ο απόπλους του πλοίου πρόκειται να επιτραπεί κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και αποκατάστασης μηχανικής βλάβης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Η Αστυνομία της Σάμου τιμά τον Άγιο Αρτέμιο την Τρίτη στην Αγία Ειρήνη

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες