22/04/2025
Σαμιακά

Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου ένα από τα Φιλοζωικά Σχολεία της Ελλάδος

“Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση” (Αντρέ Μπρετόν). Ο Άνθρωπος με Α κεφαλαίο που έχει καλοσύνη, ευγένεια  σύνεση, γενναιότητα, αίσθημα δικαιοσύνης και συμπόνιας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη  την Ανθρωπιστική Παιδεία παράλληλα με τη γλωσσική μας εκπαιδευτική πρακτική που βοηθά να πλάθονται ψυχές με Αγάπη και καλοσύνη.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό το 2ο Γυμνάσιο Σάμου συμμετέχει στο “Διασχολικό Πρόγραμμα – Άτυπο Δίκτυο Σχολείων” για την “Προστασία και Φροντίδα Ζώων συντροφιάς” ως ένα από τα Φιλοζωικά Σχολεία της Ελλάδος .

Γιατί πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια του σεβασμού και της αγάπης προς τα ζώα φέρνει το παιδί σε επαφή με τη φύση, καλλιεργεί την υπευθυνότητα, τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της ασφάλειας, ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση, συμβάλλει στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού, συνδέεται με την καλοσύνη ενός χαρακτήρα, μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του και τελικά τον Άνθρωπο.

Ξεκίνησαν λοιπόν, μαζί με το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου τα νέα “μαθήματα ζωής” στους μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας.

Related posts

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin

220 επιβάτες του “Blue Star Myconos” με εισιτήριο Ικαρία–Σύρος .Έκτακτη δρομολόγηση του «Blue Star Paros»

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Μεσογείου Σάμου 

admin

Έφτασε στη Σάμο το Άγιο Φως- Video

admin

Με κατάνυξη η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ι.Μ. Σάμου

admin

Μεγάλη Παρασκευή στη Σάμο: Κατάνυξη και παράδοση στους Επιταφίους της Πόλης

admin

182 Κύπριοι θα γιορτάσουν το Πάσχα στη Σάμο – Η πρώτη πτήση της σεζόν

admin

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin