33.9 C
Σάμος
11/08/2025
Σαμιακά

Το Samos Anthemis στα 10 καλύτερα του κόσμου

Περιγραφή εικόνας

Στα «10 Καλύτερα» για το 2018 (Top 10 Best Muscats du Monde 2018) κατατάχτηκε το γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, Samos Anthemis 2012, αφού πρώτα απέσπασε ακόμη ένα Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό!

Ο διαγωνισμός «Muscats Du Monde», («Μοσχάτα του Κόσμου») διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία και αφορά μόνο στην ποικιλία του Μοσχάτου από 25 χώρες.  Η αμπελοκαλλιέργεια στην Σάμο είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με το «Άσπρο Μοσχάτο» από το οποίο παράγονται τα διεθνούς φήμης γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού.

Το Samos Anthemis 2012 δεν απέσπασε μόνο ένα ακόμη ΧΡΥΣΟ μετάλλιο σε αυτόν τον διαγωνισμό, αλλά κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα των 10 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ τοποθετώντας αντίστοιχα και την Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες οινοπαραγωγές χώρες.  Μία τέτοια διάκριση, επιβεβαιώνει την υπεροχή του Σαμιώτικου Μοσχάτου, δικαιώνοντας παράλληλα την πατρογονική καλλιέργεια και την καθημερινή, χειρωνακτική επί το πλείστον εργασία των αμπελοκαλλιεργητών του Συνεταιρισμού, στον οποίο εμπιστεύονται τον κόπο τους.

To «Samos Anthemis» 2012 είναι ένας εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος, παλαιωμένος επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Έχει βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου, συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα. Ακόμη, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο  C.

 

Related posts

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Απαντήσεις σε κριτικές για το μαρτυρικό χωριό Καστανιάς και τα έργα στο Ποτάμι

admin

Πνίγηκε στους Φούρνους η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

admin

Σάμος: Νεκρή 79χρονη στην παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Σάμος: Η πυροσβεστική επενέβη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, εντόπισε οκτώ αλλοδαπούς

admin

SEAJETS: Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του «SUPERSTAR II»

admin

Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Σάμου με τον βουλευτή Χρ. Στεφανάδη για τις ελλείψεις προσωπικού

admin

Συλλυπητήριο Μήνυμα Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ για την τραγική απώλεια 18χρονου

admin

Σε αναμονή οι επιβάτες του «Blue Star Myconos» – Ακυρώθηκε το σημερινό δρομολόγιο

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Κατατακτήριες εξετάσεις

admin