16.1 C
Σάμος
12/10/2025
Σαμιακά

Τσελέντης για σχολείο Παγώνδα: Με ευχολόγια δεν αποφεύγονται τα δυστυχήματα…

«H μετασεισμική ακολουθία της Σάμου δεν έχει τελειώσει ακόμα και μάλιστα οι αναμενόμενοι μετασεισμοί θα είναι αρκετά ισχυροί» επεσήμανε σήμερα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο καθηγητής κάνει ειδική αναφορά για το Δημοτικό σχολείο του Παγώνδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

«ΣΑΜΟΣ: Χάσαμε δύο αγγελούδια και όμως δε βάλαμε μυαλό. Το δις εξαμαρτείν ουκ κρατικής υπηρεσίας σοφό»

Έχω επανειλημμένως αναφέρει ότι η μετασεισμική ακολουθία της Σάμου δεν έχει τελειώσει ακόμα και μάλιστα oi αναμενόμενοι μετασεισμοί θα είναι αρκετά ισχυροί.

Σχεδόν ένα χρόνο απο τον φονικό σεισμό που μας συγκλόνισε σε ένταση αλλά κυρίως με τον άδικο θάνατο των δυο εφήβων, τα προβλήματα παραμένουν, ο ένας φορέας πετάει το μπαλάκι στον άλλον, τα σχολεία άνοιξαν κι ενώ είχαν τόσους μήνες για να λύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα , δυστυχώς ακόμα παραμένει άλυτο.

Δίπλα από ετοιμόρροπα κτίρια προχωρούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παγώνδα στη Σάμο, αφού τα κτίρια που βρίσκονται στη διαδρομή προς το σχολείο τους έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται αντιμέτωπα καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο.

Τα παιδιά, ενώ υπάρχει δρόμος για να τα φέρει το λεωφορείο, επειδή και αυτός έχει πρόβλημα και δεν έχει φτιαχτεί, αφήνονται στην πλατεία του χωριού, και μετά ανεβαίνουν 400 μέτρα ανηφορικό δρόμο, ανάμεσα από ετοιμόρροπα κτίρια.

Στο σχολείο υπάρχει ρωγμή στο μαντρότοιχο, ενώ τουλάχιστον δύο σπίτια στη διαδρομή προς αυτό είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Το σχολείο φιλοξενεί 45 παιδιά.

Με ευχολόγια βεβαίως δεν αποφεύγονται τα δυστυχήματα…

 

Related posts

Αλλαγές στα δρομολόγια του Blue Star Myconos λόγω απεργίας – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

admin

Πανεργατική απεργία στις 14 Οκτωβρίου ενάντια στο 13ωρο

admin

Με 1566, MyHealth και finddoctors: Το Νοσοκομείο Σάμου εντάσσεται στο Ενιαίο Ηλεκτρονικό Ραντεβού

admin

Ευάγγελος Μαρνέζος: Η Σάμος ταξιδεύει στο Λονδίνο με νέους τουριστικούς χάρτες

admin

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin

Με τη Speedy στην πρώτη γραμμή – Η Σάμος στην αξιολόγηση διασωστικών σκύλων της ΕΟΔ

admin