30.5 C
Σάμος
19/06/2025
Περιφερειακά

Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3) για αύριο Σάββατο στα νησιά μας

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο  Σάββατο 18 Ιουνίου  2022, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3)  στην Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε Σάμου συνιστά στους πολίτες να

είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Παρακαλούνται οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

 

                                                             Ο Προϊστάμενος  του Τμήματος Πολιτικής
                                                                        Προστασίας Π.Ε. Σάμου
                                                                        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ

 

 

Related posts

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin

Υπογραφή Μουτζούρη για έργα 2 εκατ. ευρώ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της Σάμου

admin

Αντιπυρική Περίοδος: Πότε και πού απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση της Σάμου

admin

Το Βόρειο Αιγαίο έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στο ACTION 24

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην 5η Real Estate Εκθεση στην Αθήνα

admin

Σε τροχιά υλοποίησης η μελέτη για τον νέο οδικό άξονα Κοκκάρι – Μυτιληνιοί

admin

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Περιφερειάρχης

admin