07/07/2026
Ικαριακά

Φανούρης Καρούτσος, ο νέος δήμαρχος Ικαρίας- Συνεχίζει τη θητεία του ως δήμαρχος Φούρνων ο Δημήτρης Καρύδης

KAROYTSOS KARIDIS
Με ενσωμάτωση 100% (27 από 27 εκλογικά τμήματα), ο Φανούρης Καρούτσος εκλέχθηκε δήμαρχος Ικαρίας με ποσοστό 45,07% έναντι 42,87% του νυν δημάρχου Νίκου Καλαμπόγια. Ο τρίτος υποψήφιος δήμαρχος, Ηλίας Γαγλίας, έλαβε ποσοστό 12,05%.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2024, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας» του Φανούρη Καρούτσου, θα κατέχει 11 έδρες, η παράταξη «Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής» του Νίκου Καλαμπόγια, 6 έδρες και η «Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας» του Ηλία Γαγλία, 2 έδρες.

Δήμαρχος Φούρνων, με ποσοστό 60,90%, ο Δημήτρης Καρύδης

Με υψηλό ποσοστό, 60,90%, θα συνεχίσει τη θητεία του ως δήμαρχος Φούρνων ο Δημήτρης Καρύδης. Με ενσωμάτωση 100% (5 στα 5 εκλογικά τμήματα), ο δημοφιλής δήμαρχος έλαβε 606 ψήφους έναντι του Μάνου Μύτικα που συγκέντρωσε 282 ψήφους (ποσοστό 28,34&) και της Ευαγγελίας Κυπραίου με 107 ψήφους (ποσοστό 10,75%).

Πηγή samiakonvima.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αλλαγή πλοίου στη Blue Star αφήνει εκπαιδευτικούς χωρίς καμπίνα στη γραμμή προς Καβάλα

Τοποθετήθηκαν απινιδωτές στα λιμάνια Ικαρίας και Φούρνων

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 77χρονη από τη θάλασσα στο Καραβόσταμο Ικαρίας

Μηχανική βλάβη σε σκάφος με 15 επιβάτες έξω από τον Μαγγανίτη Ικαρίας – επέστρεψε στο λιμάνι με τη βοήθεια αλιευτικού

Νεκρός Γάλλος τουρίστας στις Ράχες Ικαρίας – τον εντόπισε η Πυροσβεστική σε απόκρημνη τοποθεσία

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες