24/09/2026
Σαμιακά

Ύπατη Αρμοστεία: 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο

μεταναστες

Την εβδομαδιαία επισκόπηση για τη Σάμο έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία σύμφωνα με την οποία δεν υπήρχαν αφίξεις στο νησί.

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στο νησί είναι από τη Συρία (37%), το Αφγανιστάν (22%), και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (12%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 21% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 30%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 18% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 105 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα.

Εξ αυτών, 100 (95%) μεταφέρθηκαν από τις ελληνικές αρχές – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε ανοιχτές δομές και σε διαμερίσματα της Υ.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος στέγασης ESTIA.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τους πολίτες να καταγγέλλουν παράνομες ενέσεις botox

Σάμος: Στις τουρκικές ακτές εντοπίστηκε νεκρός ο 50χρονος που αγνοούνταν

Δύο νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο Σάμου: τι εξυπηρετούν σε νεογνά και επείγοντα

Κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη Σάμο για τους αγριόχοιρους

Ειδικό εποχικό βοήθημα οικοδόμων: Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου, ποσό 1.064,12 ευρώ

Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο Τούρκο που έπεσε από σκάφος αναψυχής