18/06/2026
Δήμος

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ στις Βρυξέλλες

Τους ρεαλιστικούς στόχους της “Συμμαχίας για τη Συνοχή” για τη διετία 2018-2019, οι βασικές αρχές της οποίας υπογράφηκαν σήμερα από το ΔΣ της ΚΕΔΕ (κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του στις Βρυξέλλες), ζήτησε να προσδιορίσει ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, κ. Karl Heinz Lambertz.

Το περιεχόμενο της σχετικής παρέμβασης του Δημάρχου Σάμου Μ. Αγγελόπουλου έχει ως εξής:

“Οι υπογραφές αυξάνουν την ευθύνη για υλοποιήσιμες πολιτικές, άρα και συγκεκριμένα μέτρα που θα μειώσουν τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, θα περιορίσουν δραστικά την ανεργία και θα δώσουν πεδία δράσης και δημιουργικότητας στους νέους Ευρωπαίους. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν θετικά ως προς την υιοθέτηση μιας αξιόπιστης νέας στρατηγικής για το προσφυγικό που δεν θα εγκλωβίζει πληθυσμό στα νησιά. Η νέα πολιτική της συνοχής μπορεί να αποτελέσει ένα στερεό θεμέλιο για τη νέα Ευρώπη”

Στην δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος κ. Lambertz αναφέρθηκε στην αποστασιοποίηση των πολιτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην σθεναρή αντίσταση που προβάλει ο  Ευρωσκεπτικισμός  και στην ανάγκη να σημειωθούν άμεσα αποτελέσματα μέσω της ιεράρχησης στόχων που θα προσδιορίζονται από την πραγματική κατάσταση της Ευρώπης και των πολιτών της σήμερα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Δύο προσλήψεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου, ναυαγοσώστης και υπάλληλος γραφείου

Παπαθεοφάνους προς Πλεύρη: «Η τοπική κοινωνία ξαναζεί την ανησυχία του 2015»

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: «Δεν θα δεχτώ νέα μεταφορά μεταναστών»

Η ΑναΣΑ ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά αιτούντων άσυλο στη Σάμο

Ο Πάρης Παπαγεωργίου ζητά ακύρωση μεταφοράς μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο