03/05/2026
Δήμος

Προσπάθειες για νέα απορριμματοφόρα στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σάμου

Θετικός εμφανίζεται ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, στην προμήθεια νέων μικρών και μεγάλων απορριμματοφόρων αλλά και φορτηγών, που θα ανανεώσουν τον στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σάμου, αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Αρμονία, αναφέρθηκε στην παλαιότητα των οχημάτων καθαριότητας και στις συχνές μηχανικές βλάβες που παρουσιάζουν, ενώ υποστήριξε ότι οι βλάβες είναι τέτοιες, που δεν συμφέρει οικονομικά, η επισκευή τους.

Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, με τις υπηρεσίες να βρίσκονται στο στάδιο της καταγραφής των προβλημάτων και των ελλείψεων ανά περιοχή.

Ο δήμος Σάμου θα προβεί σε συνολική προμήθεια απορριμματοφόρων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και με ιδίους πόρους, διανέμοντας τα σε όλες τις ενότητες του νησιού.

Ήδη έχουν ενταχθεί στις επιλέξιμες δαπάνες μέσω του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο «σχέδιο διαχείρισής απορριμμάτων», 2 μεγάλα απορριμματοφόρα και 1 απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας,με τον δήμο να αναμένει την έκκριση τους.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ανάδειξη αναδόχων για το υπολειπόμενο τμήμα του καταθλιπτικού αγωγού και για τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού στον Κότσικα

Ηραίον Σάμου: Εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο

Τρία θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Σάμου στις 29 Απριλίου

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου: Στήριξη στην απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Παρουσίαση μελέτης για το παραλιακό μέτωπο Καρλοβασίου την Τρίτη 21 Απριλίου

Μετρήσεις σακχάρου, πίεσης και χοληστερόλης από τον Δήμο Δυτικής Σάμου