20.5 C
Σάμος
16/10/2025
Σαμιακά

Αυτό είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στη Σάμο

Σημαντικές αλλαγές στην στρατιωτική θητεία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον Μάρτιο.

Στα νησιά και τον Έβρο, όπου υπηρετούν και οι περισσότεροι Στρατιώτες, θα δημιουργηθούν και τα περισσότερα Σημεία Υποδοχής.

Eνα Σημείο Υποδοχής Οπλιτών θα δημιουργηθεί στη Ρόδο,στη Κω , στη  Χίο, στη Λέσβο , στη Σάμο, στη Λήμνο, αλλά και στη Κρήτη στα οποία θα καταταγούν οι στρατιώτες.

Στα σημεία υποδοχής οι στρατιώτες επί της ουσίας θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας παράλληλα και εκπαίδευση σε ειδικότητα.

Οι πόλεις οι οποίες θα υποδεχθούν νεοσύλλεκτους για την βασική τους εκπαίδευση για την Κατάταξη της 2018 Β΄/ΕΣΣΟ είναι συνολικά 20.

Σύμφωνα με την Γιάννα Ηλιάδη και το armyvoice.gr το Κέντρο Εκπαίδευσης στη Σάμο θα είναι το Στρατόπεδο «ΑΝΘΣΤΗ (ΠΖ)ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ» 298 Μ/Κ ΤΕ  στο Ηραίο Σάμου.

Οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιαστουν από 12 έως 15 Μαρτίου 2018.

Related posts

36η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινά!

admin

Γιώργος Καμπούρης: «Στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας με συλλογική προσπάθεια»

admin

Σύλληψη 45χρονου Τούρκου για παράνομη είσοδο στη χώρα με jet ski

admin

Συνέντευξη: «Η ιδιωτική ασφάλιση υγείας δεν είναι πολυτέλεια — είναι επένδυση στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια»

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Θετικό πρόσημο για τον Σεπτέμβριο – Σταθερή εικόνα στο εννεάμηνο του 2025

admin

Δημόσια Υγεία και κλιματική κρίση

admin

Απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

admin

Σφοδρή επίθεση Βολακάκη: «Η ΕΤΕΜ ουσιαστικά δεν υπάρχει – Ολοκλήρωσε το έργο της προεκλογικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια»

admin

Αναβολή της δίκης του 47χρονου εκπαιδευτικού για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

admin