28/07/2026
Δήμος

Άδεια για την παράγωγη πέλλετ απέκτησε ο δήμος Σάμου

pellet-europellet1

Την  απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβει τη σχετική έγκριση για την παραγωγή  pellets (πέλλετ) εξασφάλισε ο δήμος Σάμου.

Μιλώντας στο Ράδιο Αρμονία και στη δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη, o αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, αναφέρθηκε στη προσπάθεια του δήμου το τελευταίο χρόνο για την οριστική απόκτηση της άδειας.

Όπως τόνισε ο κ Βαλκαμλής είναι σε εξέλιξη η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος.

Ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου υποστήριξε,οτι οι ποσότητες πέλλετ που θα παράγονται απο τον δήμο, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων του νησιού.

Τα pellets είναι η πλέον σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη λύση στη θέρμανση, με πολύ χαμηλό κόστος και με σχεδόν μηδενικά απόβλητα καύσης. Τα pellets προέρχονται κυρίως απο την επεξεργασία ξύλου, ξερών φύλλων, φερτών υλικών, πευκοβελόνων και άλλων υπολειμμάτων δασικής εκμετάλλευσης.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: 22 προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, αιτήσεις έως 5 Αυγούστου

Νέος χώρος στάθμευσης στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ

Στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του διοικητή του 649 ΤΕ στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου ανοίγει τις πόρτες του: Ωράριο, τιμές και εγγραφές