27/04/2026
Σαμιακά

Απομακρύνεται ο οικίσκος που φιλοξενούσε το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου

Την απομάκρυνση του οικίσκου απο την χερσαία ζώνη του παλαιού λιμένα Καρλοβάσου, θα προβεί το Δημοτικό Ταμείο Σάμου προκειμένου να αναβαθμιστεί ο χώρος αισθητικά.

Ο οικίσκος αυτός κατασκευάστηκε προ 20ετίας  και φιλοξενούσε αρχικά το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου. Έκτοτε παραμένει στο χώρο της χερσαίας ζώνης χωρίς να εξυπηρετεί οιοδήποτε σκοπό ή ανάγκη του λιμένα, αποτελώντας μία συνεχή εστία μόλυνσης. Επιπρόσθετα, λόγω της φθοράς του χρόνου, της μη συστηματικής συντήρησής του και της γειτνίασης με το θαλάσσιο στοιχείο παρουσιάζει σημαντικές φθορές-διαβρώσεις και μπορεί να καταστεί επικίνδυνος.

Το Δημοτικό Ταμείο Σάμου σημειώνει ότι, ο οικίσκος  βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του λιμένα και συγκεκριμένα απέναντι από τη προβλήτα πρόσδεσης πλόων εξωτερικού με αποτέλεσμα να αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών του λιμένα.

Παράλληλα, ο οικίσκος βρίσκεται δίπλα από συγκρότημα πέτρινων αποθηκών που έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας για τα οποία το ταμείο καταβάλλει προσπάθεια να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα, προκειμένου να αναπαλαιωθούν και να συντηρηθούν.

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Ιωάννα Καραγιάννη τερμάτισε στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Απεργία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Σάμος: Εννέα γιατροί παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό σε εσπερίδα του «ΕυΠο»

Δώδεκα χρονών σκυλίτσα κακοποιήθηκε άγρια στη Σάμο

Διεθνής διάκριση για το εστιατόριο «Αφροδίτη» στο Πυθαγόρειο και τον Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Δύο συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Σάμο με αμοιβή 3.000 ευρώ ανά άτομο