28.9 C
Σάμος
02/08/2025
Σαμιακά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τετάρτη 18 Απριλίου

Περιγραφή εικόνας

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί.

Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης. «Με το σχέδιο υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες “ρυθμίσεις” και συνεχείς περικοπές»

 Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Related posts

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού απο την Δευτέρα

admin

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Βαθύ για τη «Λευκή Νύχτα»

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου για «Λευκή Νύχτα»: «Μαύρη» για τους εργαζομένους, «Λευκή» για τους εργοδότες

admin

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin

ΔΣΕ Σάμου: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού

admin