28/04/2025
Σαμιακά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας την Τετάρτη 18 Απριλίου

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 18 Απριλίου, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ώρα έναρξη στις 6.00 το πρωί.

Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης. «Με το σχέδιο υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες “ρυθμίσεις” και συνεχείς περικοπές»

 Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Related posts

Αγώνας Δρόμου Ειρήνης «Δημήτρης Μαυρατζώτης» στο Καρλόβασι από την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

admin

Έκκληση Πυροσβεστικής Βορείου Αιγαίου: Μην ανάβετε φωτιά λόγω ισχυρών ανέμων – Έρχεται η αντιπυρική περίοδος

admin

Τιμήθηκε ο ήρωας του 1821 Καπετάν Λαχανάς στη Σάμο

admin

Ετοιμαστείτε για το Brevet Σάμου στις 4 Μαΐου: Μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία

admin

Προειδοποίηση Πυροσβεστικής Σάμου: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς από καύσεις υπολειμμάτων ενόψει αντιπυρικής

admin

Η πύλη Καρλοβασίου άνοιξε! Έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες από το Σεφεριχισάρ στα μέσα Μαΐου

admin

Η Fraport “διώχνει” τη βάση αεροδιακομιδών από τη Σάμο – Μεταφορά στη Λήμνο λόγω άρνησης υποστήριξης

admin

Λαμπρός εορτασμός της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο

admin

Κινητοποίηση στην Ικαρία για τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και τα πανάκριβα εισιτήρια

admin