11/04/2025
Σαμιακά

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

Ο μαθητής Βλαχογιάννης Ιωάννης από την Δ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου κατέκτησε την πρώτη θέση στον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση – Το Δέντρο της Σοφίας» στην αντίστοιχη κατηγορία. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του Δημοτικού και της Α’ Γυμνασίου.

Ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στην συγγραφέα και παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη. Το βιβλίο «Το κρυμμένο νερό» επιλέχθηκε για τους μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού, μία ιστορία που υμνεί την καλοσύνη και την δύναμη της φιλίας. Η συγγραφέας τονίζει ότι όταν η νέα γενιά κατανοήσει πως η αγάπη προς τη φύση είναι ο μόνος δρόμος για τη ζωή, τότε οι άνθρωποι θα ζήσουν καλύτερα.

Οι μαθητές διάβασαν το προτεινόμενο βιβλίο και κλήθηκαν να δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες με θεματική ελπίδας, γενναιοδωρίας, παρηγοριάς και αγάπης. Οι ιστορίες αυτές αξιολογήθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες: εκφορά λόγου, απόδοση του ύφους του κειμένου και σκηνική παρουσία.

Ο μαθητής Βλαχογιάννης Ιωάννης και η δασκάλα του, κα Μαλάνου Σοφία, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική επιτυχία τους. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το ταλέντο και την αφοσίωση του μαθητή, καθώς και την υποστήριξη και καθοδήγηση από τη δασκάλα του

Proteas Blu Resort

Related posts

Εκείνες οι μωβ πασχαλιές…γράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου

admin

Πρόγραμμα Αρχιερατικών Θείων Λειτουργιών και Χοροστασιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

admin

Έως 17 Απριλίου οι αιτήσεις αποζημίωσης για τη χαλαζόπτωση στα αμπέλια της Σάμου

admin

Άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ» στο Βαθύ Σάμου την Παρασκευή

admin

Επιστολή Λυμπέρη για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

admin

Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στη Χώρα

admin

Πυθαγόρειο: Γιατί συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Χώρας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα;

admin

Σάμος: Κατάσχεση οβίδων με πυρίτιδα σε έρευνα για βεγγαλικά

admin