28.3 C
Σάμος
14/08/2025
Σαμιακά

2 ακόμη χρυσά βραβεία για τα κρασιά της Σάμου

Περιγραφή εικόνας

«In vino veritas», έλεγαν οι Ρωμαίοι. Και το σαμιώτικο κρασί «μίλησε» για μια ακόμη φορά στη γλώσσα των διακεκριμένων κριτών του διεθνούς διαγωνισμού  «Vinalies® Internationales». Τα πολύτιμα «Samos Anthemis» και «Samos Nectar» απέσπασαν επάξια δύο ακόμη ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Vinalies® d’Or (Gold) λαμβάνοντας τη δική τους ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε 3.500 περίπου κρασιά εγνωσμένης αξίας του διεθνούς αμπελώνα.

Ο διαγωνισμός, που πρωτοξεκίνησε το 1994, έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους του κόσμου και διεξάγεται στη «μητρόπολη» των οίνων, το Παρίσι. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από  130 διεθνείς προσωπικότητες με εξειδίκευση στην αισθητηριακή ανάλυση, οι οποίοι για πέντε ολόκληρες μέρες δοκιμάζουν, σχολιάζουν και βαθμολογούν κάθε ένα από τα δείγματα των οίνων που έχουν σταλεί. Η αμεροληψία είναι εγγυημένη χάρη στις αποκλειστικά «τυφλές» δοκιμές, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Vinalies® Internationales. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιολόγηση καθώς το μόνο πράγμα που μετράει για τους κριτές είναι η ποιότητα του κρασιού!  Ως αναγνώριση της αυστηρότητας, της κανονικότητας και των αδιάβλητων αποτελεσμάτων σε κάθε στάδιο δοκιμών, ο διαγωνισμός έχει πιστοποίηση ISO 9001 βάσει των διεθνών προτύπων ανταγωνισμού κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών OIV.

Αυτό που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί είναι τα σχόλια των κριτών που συνόδευαν τα «πολύτιμα» κρασιά της Σάμου, σε αυτήν την εξαιρετική ΧΡΥΣΗ διάκριση:

Σχόλια κριτών Vinalies® Internationales για «Samos Anthemis»:

«Με υπέροχο φόρεμα καρυδιάς και πορτοκαλί αντανακλάσεις, αυτό το κρασί από το Συνεταιρισμό της Σάμου αποκαλύπτει τα αρώματα ξηρών καρπών, κόκκων καφέ, κυδωνιού, μελιού και σύκου. Το στόμα είναι πικάντικο, λείο, γλυκό αλλά εξαιρετικά ισορροπημένο. Το τελείωμα με τόνους αποξηραμένων φρούτων παραπέμπει σε λικέρ, ωστόσο παραμένει υπέροχα φρέσκο. Θα απολαύσετε αυτό το παλαιωμένο μοσχάτο από τη Σάμο, όλο το χρόνο…»

Σχόλια κριτών Vinalies® Internationales για «Samos Nectar»:

«…Το κεχριμπαρένιο του χρώμα εναρμονίζεται με τα αρώματα ξηρών καρπών και μπαχαρικών, που ζωντανεύουν από άνθη πορτοκαλιάς. Στον ουρανίσκο, η απαλότητα αυτού του ισχυρού κρασιού της Σάμου έρχεται σε πρώτο φόντο. Το μοσχοκάρυδο και το φουντούκι συνοδεύουν τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών. Η επίγευσή του έχει πικάντικες νότες και αποτελεί  ένα «νέκταρ» που ξεχωρίζει!»

Related posts

Συνελήφθη 29χρονος στη Σάμο για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών

admin

Ρευματολόγος στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου κάθε Παρασκευή

admin

Καθυστερημένη αντίδραση του ΥΠΑΙΘΑ: “Δυσάρεστα περιστατικά περιήλθαν σε γνώση μας”

admin

Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Μακαρίου Μύλων Σάμου

admin

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου

admin

Μανώλης Κάρλας: Το Υπουργείο Πολιτισμού και η σεισμόπληκτη Σάμος

admin

Δύο θέσεις εργασίας στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβασίου

admin

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου: Απαντήσεις σε κριτικές για το μαρτυρικό χωριό Καστανιάς και τα έργα στο Ποτάμι

admin

Πνίγηκε στους Φούρνους η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

admin