28/07/2026
Σαμιακά

21 σκάφη του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα «Goran Schildt Regatta» στη Σάμο

70170027_1334167256747543_5559055108416733184_n

Στο Πυθαγορειο της Σάμου εφτασαν τα 21 σκάφη, απο επτά χώρες, που συμμετέχουν στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «Goran Schildt Regatta».

Ο αγώνα ξεκίνησε την Δευτέρα το πρωί απο το Λακκί της Λέρου, με ενδιάμεσους σταθμούς την Πάτμο και την Σάμο.

Η Ρεγκάτα διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου.

Ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή, Γιόραν Σιλντ, ο οποίος έζησε στη Λέρο. Έγραψε για τις ελληνικές θάλασσες στα δεκάδες βιβλία του που έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Ο Γιόραν Σιλντ, με το σκάφος του «Δάφνη», ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε της ομορφιές της χώρας στα βιβλία του. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.

Η Regatta λήγει στη Λέρο την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου .

Φώτο Villa Kolkis vänner

21 σκάφη του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα «Goran Schildt Regatta» στη Σάμο

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Σάμος τιμά τους Σαμίους Αγίους της: Διήμερο εκδηλώσεων 1 και 2 Αυγούστου

Μόλις τέσσερις εισακτέοι στο Μαθηματικό της Σάμου: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον του Τμήματος

Σάμος: Ο Ιούλιος της Πυθαγόρειας διατροφής

Ο Σαμιώτης Σταύρος Σπύρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Baseball5

Η Aegean Regatta 2026 καταλήγει στον Μαραθόκαμπο της Σάμου: Όλο το πρόγραμμα

Ενίσχυση περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο μετά την καταγγελία του «Αρχιπελάγους» για παράνομη αλιεία