22/05/2026
Περιφερειακά

Χωρίς καταθέσεις στεφάνων η 28η Οκτωβρίου απο τα σχολεία λόγω COVID -19

Χωρίς στρατιωτική και μαθητική παρέλαση θα γιορτάσουμε φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού οι παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, αναφέρει λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων των μαθητών και μαθητριών, των Σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου

Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 09:00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25). Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, που θα οριστεί από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων.

Ώρα 17:30 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στον αέρα η γραμμή Βόλος-Μυτιλήνη-Χίος: Αύριο κλείνει ο διαγωνισμός χωρίς ενδιαφερόμενο

Ενίσχυση έως 85% για επαγγελματίες αλιείς

Κτηνοτροφία: «Νέα Δυναμική» ζητά εξηγήσεις για τη μη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Προωθητική εκδήλωση για το Βόρειο Αιγαίο στο Βουκουρέστι – Απευθείας πτήσεις και πακέτα διακοπών στο τραπέζι

«Νέα Δυναμική» για αντιπυρική περίοδος: Ερωτήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: «Ζητάμε την καθιέρωση πλήρους και καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας»