19/06/2026
Σαμιακά

Παναγιώτης Κοτρίδης: Φορητή κατασκευή ανίχνευσης αερίων απο απόσταση ασφαλείας, με την χρήση ασυρμάτου

Παναγιώτης Κοτρίδης /Πυράρχος Σάμου /Ανήσυχο πνεύμα.

Ο κ.Κοτριδης έφτιαξε μια εντυπωσιακή φορητή κατασκευή (GAS SENSOR GRENADE) για την ανίχνευση αερίων (LPG), μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και καπνού, που εντοπίζει τυχόν επικίνδυνα αέρια στον χώρο ,από απόσταση ασφαλείας, με την χρήση ασυρμάτου.

Η κατασκευή λειτουργεί ως εξής:

Ο πυροσβέστης ρίχνει τον ανιχνευτή αερίων στο σημείο που θέλει να μετρήσει πχ σε ένα πηγάδι,  χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία.

Στην συνέχεια τα σήματα από την μέτρηση του χώρου έρχονται κατευθείαν στον ασύρματο του πυροσβέστη σε ειδική συχνότητα και στα αγγλικά  και με αυτό τον τρόπο ο πυροσβέστης είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει επικίνδυνο αέριο στο χώρο.

Η νέα αυτή κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθει για την αποτελεσµατική βελτίωση της εκπαίδευσης στο Σώμα ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται και η ασφάλεια των πυροσβεστών  .

Δείτε την παρουσίαση της κατασκευής από τον Πύραρχο Σάμου Παναγιώτη Κοτρίδη.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αποζημιώσεις από τους Δήμους της Σάμου διεκδικούν όλο και περισσότεροι πολίτες για λακκούβες στους δρόμους

34χρονος στο Βαθύ κατείχε παράνομα βελγική ταυτότητα

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές