16.7 C
Σάμος
24/10/2024
Πολιτικά

Ξεκλειδώνει η λειτουργία του Υβριδικού Σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Ικαρία

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, υπέγραψε σειρά ρυθμίσεων  με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε κατόχους Υβριδικών Σταθμών σε Μη Διασυνδεμένα Νησιά, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συνάψουν σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιρώντας τους από  τους περιορισμούς του άρθρου 21 του ν. 4414/2016.

Στην τροπολογία  (1291/143 13.10.2017)  που ψηφίστηκε εχθές στα πλαίσια του Ν/Σ: “ Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος” ,  εντάσσεται και η λειτουργία του Υβριδικού  της Ικαρίας. Ξεκλειδώνει έτσι  μια πολύ κρίσιμη πλευρά της λειτουργίας  ενός μεγάλου έργου τόσο στην ενεργειακή διάσταση όσο και σε πρότυπη μηχανική, φιλική προς το περιβάλλον.

Η στενή και μακρά συνεργασία του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, η προσήλωση της Διοίκησης της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες και του διευθύνοντος σύμβουλου κ. Ηλία Μοναχολιά για την ολοκλήρωση και τη  λειτουργία του έργου στην Ικαρία, αλλά και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και επιστημόνων, έχει ως αποτέλεσμα ακόμα μια σημαντική εξέλιξη για το νομό Σάμου και  την ενεργειακή του επάρκεια  με σύγχρονους ευρωπαϊκούς όρους.

 

Related posts

Χρηστίδης: Άμεση πρόσληψη με 12μηνη εργασία των 2.500 εποχικών πυροσβεστών

admin

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

admin

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για την μονιμοποίηση των Εποχικών Πυροσβεστών

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Οδηγός για την ανάδειξη Προέδρου

admin

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Επενδύουμε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΚΑΠ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα των νησιωτικών περιοχών της χώρας»

admin

Αναφορά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών Σάμου

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γαϊτανής: Το κόμμα θα συνεχίσει πιο αγωνιστικά, δυναμικά και διεκδικητικά

admin

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη στη Σαμο και στον β’ γύρο με 58,93%

admin

Σάμος: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

admin