27/11/2025
Σαμιακά

51 πρόσφυγες και μετανάστες βόρεια του Καρλοβάσου

Η πολυδιαφημιζόμενη παρουσία του αερόπλοιου στη Σάμο για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, φαίνεται ότι δεν δρα για την ώρα αποτρεπτικά, στα σχέδια των τούρκων διακινητών, καθώς νωρίτερα το πρωί σκάφος της Frontex το οποίο ήταν σε περιπολία, εντόπισε 51 πρόσφυγες και μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Καρλοβάσου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβάσου για να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Θυμίζουμε ότι χθες Τρίτη ξεκίνησε και επίσημα η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων απο το ζέπελιν, το όποιο φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) .

Στη Σάμο έχει εγκατασταθεί επίσης και κινητός σταθμός αισθητήρων (σε φορτηγό) με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς ώστε να υπάρχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ικανότητας διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.

Το σχέδιο λέει ότι το αερόπλοιο θα μεταδίδει ζωντανή εικόνα στις ελληνικές Αρχές για τις βάρκες που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια κι έπειτα θα ενημερώνεται η απέναντι πλευρά, ώστε να τις σταματήσει.

Φώτο Σταμάτης Ανδριανόπουλος.

 

Related posts

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου 2025 στη Σάμο

Παρουσίαση του «Ούντο» της Έλενας Χουσνή στο Μαλαγάρι με συνδιοργανωτή τον «ΕυΠο»

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου

Η 79 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Σάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση