14/09/2025
Περιφερειακά

Διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025

Άλλη μία συνάντηση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη και του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολου Αλατζά. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Χριστόφα και την συμμετοχή εκπροσώπων του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου και συγκεκριμένα του Προέδρου Κίμων Χρυσίδη και του Βασίλη Μαμώλη, παρόντος και του Εντεταλμένου Συμβούλου Διασύνδεσης ΟΤΑ Α βαθμού, Νίκου Καρασάββα.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή μέσω της διαβούλευσης και της ενημέρωσης προς όλους τους φορείς, ώστε να καταρτίσει ένα πρόγραμμα το οποίο πέρα από τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα θα συμβάλλει με έργα πνοής και στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά, οι Κοινότητες αποτελούν ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακούει και να καταγράφει τις ανάγκες τους προς όφελος πάντα των κατοίκων τους.

Από την μεριά τους οι εκπρόσωποι του Δικτύου αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση, σημείωσαν πως είναι η πρώτη φορά που το Δίκτυο Κοινοτήτων καλείται επίσημα για να καταθέσει προτάσεις για ένα τόσο σοβαρό Πρόγραμμα, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση τους για το γεγονός πως υπάρχει απευθείας διαβούλευση με την Περιφερειακή Αρχή, κάτι που θα βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική συνεργασία των δυο πλευρών.

Related posts

Νέο αίτημα αποζημίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς

admin

Έργα ύψους 15,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: Οι παρεμβάσεις Καλτάκη για τη Χίο

admin

Σφοδρή διαμαρτυρία Καλτάκη για το κλείσιμο σχολείων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

admin

Αυλαία για την Aegean Regatta 2025 στη Μυτιλήνη – Οι νικητές του αγώνα

admin

Προτάσεις Περιφερειακής Παράταξης «Νέα Δυναμική» για την ανασυγκρότηση της Χίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

admin

Οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για τη Χίο: Οι προτάσεις Καλτάκη για την ανασυγκρότηση μετά την καταστροφή

admin

Ξεκάθαρη θέση Μουτζούρη στον Πλεύρη για τη Βάστρια: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι»

admin

Σύσκεψη για την Βάστρια

admin