26.7 C
Σάμος
04/08/2025
Περιφερειακά

Σε Κονταίικα, Καλλιθέα, Δρακαίους ο Περιφερειάρχης

Περιγραφή εικόνας

Επταήμερη επίσκεψη στην Σάμο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες για τα υπό εξέλιξη έργα ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με  Προέδρους Κοινοτήτων και Συλλόγων του νησιού στο κτίριο της Π.Ε Σάμου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη ,τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέκο Λυμπέρη και τον Αντιδήμαρχο Μαραθοκάμπου Δημήτρη Βολακάκη, τα Κονταίικα, την Καλλιθέα, τον Άγιο Ισίδωρο και τους Δρακαίους. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τα χωριά ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  εναπομείναντες  καραβομαραγκοί, οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση της ξυλογλυπτικής .

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα ξανά στην Σάμο και  ενημερώθηκα για όλα τα υπο εξέλιξη έργα ενώ πραγματοποίησα συναντήσεις με φορείς και συλλόγους του νησιού λαμβάνοντας σοβαρά τις επισημάνσεις τους για τις ανάγκες του τόπου. Ήταν για εμένα μεγάλη χαρά να επισκεφτώ τους Δρακαίους και την Καλλιθέα, δυο απομακρυσμένα χωριά που έχουν την ανάγκη της πολιτείας για να μην ερημώσουν. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε όπως μου είπαν οι κάτοικοι ότι πρώτη φορά Περιφερειάρχης επισκέφτηκε τα δύο αυτά χωριά. Βούληση της Περιφερειακής Αρχής είναι η ίση αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση όλων των περιοχών. Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη θα προβούμε σε ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Σύντομα θα βρίσκομαι πάλι στην Σάμο».

 

Related posts

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν το Βόρειο Αιγαίο

admin

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin