20 C
Σάμος
31/03/2025
Σαμιακά

Aegean Regatta: Πλώρη για τους Φούρνους και το Αγαθονήσι

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Την Κυριακή 21 Αυγούστου έλαβε χώρα η κήρυξη της έναρξης του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “Aegean Regatta 2022” από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης κ. Μανώλη Κουτουλάκη στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν διά επιστολής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Εριφύλη Βαρδάκη.

 

300247933 5072130466243806 3426269978015339287 n

Αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για τον Αγώνα και απαντήθηκαν απορίες των κυβερνητών των σκαφών, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Γενικό Γραμματέα προς τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νικόλαο Καλαμπόγια και τον Προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Κηρύκου Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Μαρίνο ΖΗΣΗ και στη συνέχεια ακολούθησε εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η 1η Ιστιοδρομία της Aegean Regatta 2022 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στην Ικαρία από το λιμάνι του Αγ. Κηρύκου με κατεύθυνση τους Φούρνους με 56 αγωνιζόμενα σκάφη και πάνω από 340 συμμετέχοντες/ουσες.

299977142 5072128732910646 16295995551503564 n

Πριν την εκκίνηση της πολιτιστικής εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη για τη θερμή υποδοχή και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν επίσης στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Βαρδάκη όπως και στην Προϊσταμένη του Λιμενικού Σταθμού Φούρνων Κορσέων Αρχικελευστή Λ.Σ. Χριστίνα ΚΑΤΣΙΜΠΙΡΗ. Απονεμήθηκαν ακόμα, κύπελα στους νικητές των κατηγοριών της 1ης Ιστιοδρομίας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών και οι επισκέπτες περίμεναν με μεγάλη προσμονή τα σκάφη με τα πληρώματά τους. Δίπλα στους ιστιοπλόους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και για το σύνολο της διοργάνωσης στέκονται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Συνεχίζουμε με τη 2η Ιστιοδρομία και το Αγαθονήσι.

300337717 5070398806416972 5269404641730234785 n

 

Proteas Blu Resort

Related posts

Παρουσίαση της Μελέτης Ανάπλασης των κτιρίων στα Ταμπάκικα Καρλοβάσου

admin

Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Myconos

admin

Το κρουαζιερόπλοιο HAMBURG στη Σάμο

admin

Τροχαίο στο Κοκκάρι: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε στάση ΚΤΕΛ

admin

Κάλεσμα σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση από τον Σύλλογο Δ&Ν Σάμου

admin

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Σάμο, Ικαρία

admin

Σκουπίδια και αδιαφορία στην Πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη

admin

Οι Νησιώτες ξεσηκώνονται: Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για Υγεία και Μεταφορές

admin

Θερινό ωράριο καταστημάτων Καρλοβάσου

admin