25 C
Σάμος
08/06/2025
Σαμιακά

Με τρεις ομάδες το 2ο Γυμνάσιο Σάμου σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2019.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου 2019 στο κλειστό Γυμναστήριο στο Καρλόβασι της Σάμου.

Στον διαγωνισμό συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Σάμου με 3 ομάδες (Aristarchos LineFollow, Forknife Sumo & Μπαστούνι Τυφλών Ελεύθερη Παρουσίαση) .

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σάμου κατασκεύασαν το Ultimate Stick 2019, ένα εξειδικευμένο μπαστούνι για τυφλούς. Μπορεί να εντοπίζει εμπόδια σε απόσταση 3 μέτρων ενώ ταυτόχρονα μπορεί να εντοπίζει λακούβες και εξογκώματα σε βάθος 25 εκατοστών. Η ειδοποίηση των εμποδίων είναι ηχητική και ο χρήστης φορά ακουστικά. Αν εντοπίσει εμπόδιο έμπροσθεν ακούγεται ο ήχος στο δεξί ακουστικό ενώ στις λακούβες ακούγεται ο ήχος στο αριστερό αυτί.

Στη ελεύθερη παρουσίαση μπορείτε να δείτε εδώ τα έργα και να  στηρίξετε με την ψήφο του κοινού τις ομάδες ,στέλνοντας email στο aegeanrobotics@aegean.gr με τίτλο Ultimate Stick 2019 και το νούμερο έργου εικόνα 15.

 

Related posts

Η Σάμος «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό – Πρώτη σε αριθμό διαμενόντων στο Αιγαίο

admin

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σάμο

admin

Κάλεσμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Ένωση Στρατιωτικών Σάμου

admin

Δήλωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) για την Ανθρωπιστική Καταστροφή στη Γάζα

admin

Μ. Φιλιππή: «Ολιγαρχικό μοντέλο ηγεσίας στον Δήμο Δυτικής Σάμου»

admin

«Χρυσή» ημέρα για τη Σάμο: Το MSC Explora I και τα πλοία της γραμμής έφεραν πάνω από 2.200 επισκέπτες

admin

Μεταναστευτικό: Μηνυτήρια αναφορά Γ. Καλτάκη στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Με «Άριστα Παμψηφεί» έγινε αποδεκτή η διδακτορική διατριβή του Σταύρου Μιχαλόπουλου

admin

Αξιολόγηση Δήμων Σάμου: «Άριστα» στα ΚΕΠ, «κάτω από τη βάση» η ανακύκλωση και οι δρόμοι

admin