09/11/2025
Σαμιακά

Αγέλη σκύλων επιτίθεται και δαγκώνει άνδρα κατά τη διάρκεια Τζόγκινγκ

Περιστατικό επίθεσης από αδέσποτους σκύλους σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Εμπορικό Λιμένα της Σάμου, όταν ένας άνδρας δέχθηκε επίθεση ενώ έκανε τζόκινγκ. Το θύμα, μιλώντας για το συμβάν, ανέφερε ότι η επίθεση ήταν ξαφνική, με τα σκυλιά να τον δαγκώνουν, ευτυχώς όμως μόνο επιφανειακά. Άμεσα κατευθύνθηκε σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε καθαρισμό των πληγών και έλαβε αντιτετανικό ορό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη αγέλη έχει προκαλέσει ανάλογα περιστατικά και στο παρελθόν. «Έχουν επιτεθεί και σε άλλους, και τυχόν παιδιά μικρά μπορεί να κινδυνεύσουν σοβαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τις αυτονόητες ανάγκες για αυστηρότερο έλεγχο και φροντίδα των αδέσποτων από τις δημοτικές αρχές, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των κηδεμόνων ζώων. Είναι σημαντικό να τονίσουμε τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων να μην αφήνουν τις σκυλίτσες τους να γεννούν ανεξέλεγκτα. Η υποχρεωτική στείρωση αποτελεί όχι μόνο νομική αλλά και ηθική ευθύνη. Επιπλέον, η επιβολή μεγάλων προστίμων σε περιπτώσεις παράνομων γεννών είναι επιβεβλημένη ως μέτρο αποτροπής.

Η καλλιέργεια κουλτούρας υπεύθυνης ιδιοκτησίας ζώων και η τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το νόμο είναι αναγκαία για να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων.

.

Related posts

Εργατικό Κέντρο Σάμου και ΑΔΕΔΥ: «Τιμάμε το Πολυτεχνείο με σύγχρονους αγώνες»

admin

Οι «σύγχρονες Θερμοπύλες» του Έθνους τιμήθηκαν στη Σάμο από τους Εφέδρους και Αποστράτους Αξιωματικούς

admin

Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Σάμο

admin

Διαμαρτυρία γονέων στον Καραβόσταμο για τη μη λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου

admin

Υποχρεωτικές μάσκες και περιορισμένο επισκεπτήριο στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέες ρυθμίσεις για ωράρια, υπερωρίες και 13ωρο στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου

admin

Παρουσιάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Σάμου

admin

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin