14/09/2025
Σαμιακά

Αναστάτωση επικράτησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Αναστάτωση επικράτησε για λίγο, το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου .

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της πόλης της Σάμου ξύπνησαν ανάστατοι στο άκουσμα των προειδοποιητικών βολών στον αέρα από αστυνομικούς, καθώς περίπου 100 μετανάστες επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ,και για τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το Cine Olympia όπου εκεί βρήκαν αντίσταση από τους αστυνομικούς και επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στην κάτω είσοδο του κέντρου, ενώ στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους επιτηρούσαν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε από την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου σε διαπιστευμένο, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, δημοσιογράφο του Samos24, η φωτογραφική κάλυψη του θέματος σε δημόσιο χώρο, με την δικαιολογία ότι είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που ο δημοσιογράφος δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της αστυνομίας θα οδηγούνταν στο Αστυνομικό τμήμα της Σάμου.

Related posts

Σάμος: Η σκληρή αλήθεια μέσα από τα μάτια των πολιτών

admin

Το «Ariadne» αντικαθιστά τα «Lefka Ori»

admin

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Όχι στα αργύρια του τουρισμού για το ΝΑΤΟ»

admin

Blue Star Myconos: Τα δρομολόγια από 15/9 έως 31/10

admin

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

admin

ΚΕΔ Σάμου: Πυρκαγιά σε υποσταθμό ρεύματος – Επεκτάθηκε στο ιατρείο της Δομής

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Καλή σχολική χρονιά» με ανοιχτά μέτωπα στην εκπαίδευση

admin

Νέο Κέντρο Λογοθεραπείας BlaBlaLand-Speech Lab στο Βαθύ Σάμου από την Εύα Μιχελή

admin

Αεροδρόμιο Σάμου επιβατική κίνηση : +10,5% στο εσωτερικό, -5,1% στο εξωτερικό τον Αύγουστο

admin