22.9 C
Σάμος
03/07/2025
Σαμιακά

Αναστάτωση επικράτησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Banner Samos24

Αναστάτωση επικράτησε για λίγο, το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου .

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της πόλης της Σάμου ξύπνησαν ανάστατοι στο άκουσμα των προειδοποιητικών βολών στον αέρα από αστυνομικούς, καθώς περίπου 100 μετανάστες επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ,και για τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά οι μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και το Cine Olympia όπου εκεί βρήκαν αντίσταση από τους αστυνομικούς και επέστρεψαν στο ΚΥΤ.

Στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στην κάτω είσοδο του κέντρου, ενώ στο σημείο υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους επιτηρούσαν .

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαγορεύτηκε από την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου σε διαπιστευμένο, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, δημοσιογράφο του Samos24, η φωτογραφική κάλυψη του θέματος σε δημόσιο χώρο, με την δικαιολογία ότι είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση που ο δημοσιογράφος δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις της αστυνομίας θα οδηγούνταν στο Αστυνομικό τμήμα της Σάμου.

Related posts

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin