27.2 C
Σάμος
24/07/2024
Περιφερειακά

Απάντηση Κατρακάζου σε Καλάργαλη

Απάντηση στη δημόσια έκκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ Διευθυντά Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου,
απαντώντας στην από 13/3/19 δημόσια έκκληση σας θα ήθελα να σημειώσω:
Στους τοπικούς «παράγοντες» στους οποίους απευθύνατε τη δημόσια έκκληση σας «ξεχάσατε» τον Βουλευτή του Νομού μας, εκτός και εάν αυτή απευθύνεται μόνο στους «μη συνεργάσιμους».

Από την πρώτη στιγμή του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος η διαχείριση του από μέρους της κυβέρνησης και η λήψη αποφάσεων είχε και έχει ακριβώς την ίδια πορεία.

Αποφασίζουμε εν κρυπτώ και μονομερώς, συκοφαντούμε και απειλούμε όποιους διαφωνούν και επιβάλουμε τις αποφάσεις μας με την απειλή χρήσης των κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών, διχάζοντας έντεχνα την τοπική κοινωνία.

Το έζησα και το ζω καθημερινά και εγώ προσωπικά αλλά και οι πολίτες αυτού του τόπου. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με τη λειτουργία των ΔΥΕΠ. Σήμερα λοιπόν ζητάτε τη δική μου παρέμβαση, αλήθεια όλο αυτό το διάστημα πότε ενημερώσατε εμένα ή τους υπόλοιπους φορείς για τις αποφάσεις σας; Πότε μας ζητήσατε τη δική μας θέση και κατ΄ επέκταση τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας;

Είναι σαφές και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία το γεγονός ότι κανένας δεν στρέφεται κατά του δικαιώματος των παιδιών να λάβουν το αγαθό της παιδείας. Το αντίθετο μάλιστα. Να θυμίσω ότι κανείς δεν έχει εκδηλώσει την παραμικρή αντίθεση στη λειτουργία όλων αυτών των ιδιωτικών σχολείων που οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει στο νησί μας.

Όλες λοιπόν οι αναφορές για ρατσισμό, ξενοφοβία κτλ. είναι ψευδείς και αποτελούν φτηνές δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι μία : οι άνθρωποι αυτοί ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους γιατί κάποιοι τους έχουν εγκλωβίσει εδώ. Και αυτοί οι κάποιοι δεν είναι οι κάτοικοι του νησιού μας.

Κύριε Διευθυντά,
Ζητάτε από εμένα να εγγυηθώ ουσιαστικά ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια Υγεία. Μα πως είναι δυνατόν να κάνω κάτι τέτοιο, όταν εγώ είμαι αυτός που μετά από αιτιολογημένη εισήγηση των αρμόδιων ελεγκτών, εισηγήθηκα το κλείσιμο του ΚΥΤ ως άμεσου κινδύνου για τη δημόσια Υγεία;

Για ένα πράγμα – και νομίζω το διαπιστώσατε και σεις- μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι κάτοικοι του νησιού μας που αντιδρούν για τις μεγάλες συνέπειες του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος στη ζωή τους δεν είναι μια μικρή, ακραία, ξενοφοβική και ρατσιστική μειοψηφία, όπως βολεύει κάποιους να τους χαρακτηρίζουν.

Σας απευθύνω δημόσια έκκληση,
να λάβετε υπόψη σας την πραγματικότητα ενός νησιού απελπισμένου από αυτά που ζει, να λάβετε υπόψη σας σοβαρά την αγωνία των γονέων και των κατοίκων. Επιτέλους να γίνει πραγματική συζήτηση μαζί τους. Οι απειλές και τα πρόστιμα δεν φέρνουν λύσεις. Λύση μπορεί να δοθεί- και υπάρχουν λύσεις- όταν πραγματικά το επιδιώξετε και το θελήσετε.

Τέλος, θα ήθελα αφού και σεις είστε μέλος της οικογένειας τη τοπικής αυτοδιοίκησης – αφού ήσασταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την κυβερνητική παράταξη- να θυμίσω τον αγώνα που η τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε και δίνει στα νησιά μας για το μεταναστευτικό χωρίς αρμοδιότητα και φυσικά χωρίς πόρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Νικόλαος Κατρακάζος

Related posts

Παράταση καταγραφής αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο ΟΠΣ «Ανοικτή Αγορά»

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Αθήνα για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Βόρειο Αιγαίο

admin

Νέα πρωτοβουλία Μουτζούρη για ίδρυση σφαγείου στη Σάμο – Ο ρόλος του Νίκου Μάρκου

admin

Επικούρειο Σάμου: 14 εκδηλώσεις για το Φθινόπωρο του 2024

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Θεοδωρικάκο και Λιβάνιο και επίσκεψη εργασίας στην Σάμο

admin

Επιστολή παρέμβαση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για την ακρίβεια

admin

Ο Μιχάλης Ταμβακέλλης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Αγίας Παρασκευής

admin

Υπογραφή σύμβασης για προμήθεια φορητής μονάδας αφαλάτωσης στη Θύμαινα

admin