12/08/2026
Περιφερειακά

Αδικία σε βάρος των ελαιοπαραγωγών καταγγέλλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

antonelli

Διαμαρτυρία της Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Βορείου Αιγαίου για τον αποκλεισμό των ελαιοπαραγωγών από το Μέτρο 23

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αναστασία Αντωνέλη, απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για την μη συμπερίληψη των ελαιοπαραγωγών των νησιών της στις αποζημιώσεις του Μέτρου 23, λόγω των απωλειών στην παραγωγή που προκλήθηκαν από την κλιματική αλλαγή.

Στο έγγραφο, η Αντιπεριφερειάρχης κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία», καθώς η απώλεια παραγωγής στους ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής ξεπερνά το 30%, με τον ΕΛΓΑ να εισηγείται αποζημιώσεις ύψους 20.000.000 ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.

Η κυρία Αντωνέλη, τονίζει την ανάγκη άμεσης συμπερίληψης των ελαιοκαλλιεργητών στη λίστα των δικαιούχων του Μέτρου 23, όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης, αλλά και για την επιβίωση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού των νησιών που ασχολείται με την ελαιοκαλλιέργεια.

Στο έγγραφο, υπενθυμίζει τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού κ. Σταμενίτη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο, ότι η αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου, εφόσον εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια από την Ε.Ε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος