25/02/2025
Σαμιακά

Austrian Airlines: Από 26 Μαρτίου απευθείας σύνδεση Βιέννη – Σάμος

Πρώτη και με διαφορά από τους ανταγωνιστές της, η Ελλάδα είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν οι Αυστριακοί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό προκύπτει -σύμφωνα με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας- από έρευνα/δημοσκόπηση του ταξιδιωτικού βαρόμετρου Reisekompass 2023 που δόθηκε πρόσφατα σε δημοσιότητα. Η έρευνα έρχεται να ενισχύσει την αισιόδοξη τάση της αυστριακής τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώθηκε ήδη από το 2022.

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 η τουριστική κίνηση από την Αυστρία προς ελληνικούς προορισμούς παρουσίασε σημαντική αύξηση 13,94% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστρίας, BUNDESANSTALT STATISTIK ÖSTERREICH-Statistik Austria.

Έτσι, σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς 2022, αισιόδοξα παρουσιάζονται τα μηνύματα της αγοράς και για την προσεχή τουριστική περίοδο, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το 21%, της τάσης των κρατήσεων για τις κύριες καλοκαιρινές διακοπές, ακολουθούμενη από την Ισπανία (9%), την Τουρκία (9%) και την Ιταλία(7%).

Ανάλογα θετικά είναι και τα μηνύματα από τους κύριους διοργανωτές ταξιδίων και τις αεροπορικές εταιρείες, με την πρωταγωνίστρια Austrian Airlines να ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά.

Σύμφωνα με το Reisekompass (Ταξιδιωτικό βαρόμετρο) 2023, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η Helga Freund, γενική δ/ντρια της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας:
– Παρά τις αυξήσεις των τιμών, η επιθυμία και η δυνατότητα των Αυστριακών για την πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής αγγίζει ένα νέο ρεκόρ, καθώς το 89% έχει προγραμματίσει ταξίδια τόσο στην Αυστρία όσο και στο εξωτερικό.
– Το 16% μάλιστα σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του και κατά τη διάρκεια της χαμηλής τουριστικής περιόδου.
– Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει τουλάχιστον δύο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό 1.700 ευρώ/άτομο, περίπου 150 ευρώ περισσότερο από το 2022.
– Τα 3/4 των ερωτηθέντων θα πραγματοποιήσουν διακοπές σε ευρωπαϊκές χώρες και το 23% σε μη ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η μέση διάρκεια διακοπών είναι 18 ημέρες από τις οποίες οι 11 για τις κύριες καλοκαιρινές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

 

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΥ Καρλοβασίου στις 7 Μαρτίου

admin

Σεμινάρια για Τεχνικούς Ασφαλείας το 2025 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου

admin

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Κάλεσμα σε απεργία για τα δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

admin

Η Φαλίτσα Ρίτσου: Μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά

admin

Ένα Αιγαίο σε κρίση: Ηχηρή παρέμβαση Στάντζου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

admin

Αλλαγές στο δρομολόγιο του Blue Star Chios λόγω κακοκαιρίας

admin

Σάμος: Πιλοτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα σε κλοιό αντιπαράθεσης – Απειλή παραίτησης του Προέδρου της Πανδρόσου

admin

“Δεν πάμε για δουλειά, απεργούμε”: H ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

admin

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

admin