21.7 C
Σάμος
18/04/2025
Σαμιακά

Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας για το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και η κοπή της πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου “Aeolis” με μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του.

Η πρόεδρος του Σωματείου, κ. Brigitte Huber-Thumianides, καλωσόρισε τους εθελοντές και τους φιλόζωους, ευχόμενη τα καλύτερα για την νέα χρονιά, ενώ παρουσίασε τη σημαντική δραστηριότητά που επέδειξε το Σωματείο, στο δευτερο χρόνο της ίδρυσης του.

Η κ. Huber-Thumianides, ευχαρίστησε όλους εκεινους που βοήθησαν είτε για τον καθαρισμό του καταφυγίου, τις στειρώσεις των αδέσποτων, στο τάισμα σε διάφορα σημεία του νησιού, είτε στην μεταφορά των ζώων για διάφορες ανάγκες τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των δράσεων του Σωματείου κατά την διετή λειτουργιά του, καθώς και μια παρουσίαση video για την κακοποίηση των ζώων.

Η πρόεδρος του Σωματείου, υποστήριξε ότι χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των εθελοντών, σώθηκαν από βέβαιο θάνατο, τραυματισμένα σκυλιά που ήταν αφημένα στο έλεος της τύχης τους, στους δρόμους των δημοτικών ενοτήτων του νησιού.  Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν νέες στειρώσεις απο κλιμάκιο εθελοντών ιατρών που θα μεταβεί στη Σάμο.

Προτάθηκαν :

Άσκηση πίεσης στον Δήμο Σάμου για την ανάληψη του κόστους των στειρώσεων, τοποθέτηση σήμανσης ( chips) σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, η δημιουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου, η συζήτηση-ενημέρωση με όλες τις Δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να γνωρίζουν οι δημότες τις μελλοντικές προθέσεις των υποψηφίων όταν αναλάβουν τον Δήμο και τέλος έγινε έκκληση προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Φιλοζωικού Σωματείου αλλα και προς όλους τους δημότες για μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις .

Στόχοι του Σωματείου :

Μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων με την πραγματοποίηση στειρώσεων, αξιοπρεπής συμβίωση ανάμεσα μας, συνεχής σίτιση απο εθελοντές, καταγραφή πληθυσμού κατά τόπους, και τέλος η συνέχιση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία στα σχολεία της Σάμου. 

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και τέλος η ψηφοφορία για το Δ.Σ του σωματειου.

Η Brigitte Huber-Thumianides επανεξελέγη πρόεδρος του Σωματείου.

Related posts

Έναρξη του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το 2025 στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin

Εργατική Πρωτομαγιά 2025: Απεργιακή Συγκέντρωση σε Σάμο και Ικαρία

admin

Μεταφορά Αγίου Φωτός σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Πάτμο το Μεγάλο Σάββατο

admin

Άγιο Φως: Η Σάμος δεν συμπεριλαμβάνεται στις προγραμματισμένες πτήσεις

admin

Απίστευτο στη Σάμο: Smartphone “νόμισε” ότι έγινε τροχαίο και κάλεσε το 112

admin

Καρλόβασι: Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή – Γκλοπ, μαχαίρια και φλόμπερ στα χέρια της αστυνομίας

admin

Πρόσκληση για Πασχαλινή συνάντηση του Μητροπολίτη Σάμου με τους Φοιτητές

admin

Σημαντική προσφορά του Ιωνικού Καρλοβάσου στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Η Μέλισσα”

admin

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin